Danes požar v trgovskem centru v Kranju. Včeraj požar v Škofji Loki.

vir: muenchen.de

Požar v trgovskem centru v Kranju

V Kranju interventne službe obravnavajo požar. Po prvih podatkih je zagorelo v kleti trgovskega centra. Ogenj je pogašen. Objekt je bil evakuiran in je trenutno zaprt. Poškodovan naj ne bi bil nihče. Aktivnosti na kraju se potekajo.

Požar je gasilo 12 kranjskih poklicnih gasilcev in 31 prostovoljcev iz treh društev. V okviru gasilske intervencije poteka pregled prostorov. Več informacij bo znanih po zaključenih aktivnostih.

Požar v Škofji Loki

Včeraj je ob 18.28 je na Trati v Škofji Loki zagorelo v podjetju Knauf Insolation, v skladiščni hali znotraj območja podjetja. Posredovali so gasilci PGD Trata, Gosteče, Škofja Loka, Stara Loka, Virmaše Sveti Duh in JZ GRS Kranj, ki so požar omejili in pogasili ter obvarovali sosednje skladišče v katerem so bile jeklenke z različnimi plini: helij, argon, etilen, Co2, kisik, stargon in stisnjen zrak. Požar je gasilo 64 gasilcev, ugotovljeno je bilo, da so goreli mešani materiali.

S PU Kranj so sporočili, da evakuacija oseb ni bila potrebna, ogrožen ni nihče, prav tako po do sedaj preverjenih podatkih ni nihče poškodovan. Kriminalisti so na kraju požara zaključili z ogledom in zavarovali material za nadaljnje preiskave. Vzrok za požar v montažnem skladišču se še ugotavlja. Okoliščine kažejo, da je začelo goreti v notranjosti objekta. Zagorel je material v tem prostoru na manjši površini (okoli 10m2), potem pa se je razširil še na manjši del konstrukcije. Nastalo za nekaj 10.000 eurov materialne škode.