Ljubljanski kriminalisti so zaključili preiskavo kaznivega dejanja detomora, storjenega v mesecu novembru leta 2022.

 

Intenzivna kriminalistična preiskava in zbiranje obvestil je potekalo vse od 19. 11. 2022, ko je bilo na območju Grosuplja najdeno truplo novorojenčka. Kot smo poročali v lanskem oktobru, so 19. novembra zjutraj policijo obvestili, da so v sortirnici odpadkov na deponiji Špaja dolina pri sortiranju le teh, našli truplo novorojenega dečka.

Z ogledom kraja dejanja, pri katerem je sodeloval tudi mrliški oglednik iz Inštituta za sodno medicino Medicinske fakultete iz Ljubljane in v nadaljnji preiskavi ter sodni obdukciji je bilo ugotovljeno, da je bil otrok moškega spola živorojen, njegova smrt pa je posledica kaznivega dejanja.

Kriminalisti in policisti so z zbiranjem obvestil in forenzičnimi dokazi uspeli identificirati 30-letno mamo novorojenčka, ki je utemeljeno osumljena kaznivega dejanja »detomora« po 119. členu Kazenskega zakonika.

Zoper osumljenko so po zbranih obvestilih v tem mesecu podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani. Predpisana kazen za tovrstno kaznivo dejanje je do tri leta zapora.

Spletno uredništvo, M.V.