Tržičani so že od nekdaj radi jedli meso, predvsem perutnino, pa tudi divjačino, svinjino in govedino. Ob mesu so pripravljali tudi tonko, to je omaka, ki ostane pri pečenju mesa. Pogosto so bile na mizi močnate jedi, med njimi žganci, štruklji, močnik in krapi, pa tudi kaša. Najbolj znana tržiška jed so zagotovo tržiške bržole, enolončnica iz ovčjega ali koštrunovega mesa. Trenutno so gostilne zaprte, vendar se ponekod da dobiti kaj za domov. Pri tržiških gostincih lahko tako poskusite nekaj izbranih tradicionalnih jedi, ki jih na sodoben način pripravljajo posebej za vas. Na planšarijah okrog Tržiča pa v poletnih mesecih ponujajo predvsem mlečne jedi. Kislo mleko v kombinaciji z različnimi žganci, masovnik in štruklji so jedi, ki bodo poskrbele za razvajanje vaših brbončic. Na Tržiškem pa so ponosni tudi na prvo slovensko ekološko pivo, prvinska žganja in nepozabne sladice.
Ker je Slovenija prejela Evropski naziv gastronomska regija 2021, so vse dobrote tržiških gostincev združili v kulinarični zloženki »Iz tržiških piskrov«. Svoj izvod si lahko zagotovite, ko bo Turistično promocijski in informacijski center Tržič ponovno odprl svoja vrata za obiskovalce.