Pisana Loka vabi

Slika: Pixabay.com

Le še dva dni nas loči od festivala Pisana Loka, ki bo glasbeno obarval trge in ulice starega mestnega jedra Škofje Loke. Glasbeni festival bo potekal od 19. do 28. avgusta na različnih lokacijah v središču Škofje Loke. Osrednji glasbeni program bodo bogatili še številni kulturni in družabni dogodki za vse generacije in okuse, skupno se bo zvrstilo kar devetnajst dogodkov.

Festival bosta slovesno odprli rock skupini Hoffman band in Fat Butlers, v nadaljevanju pa bodo po različnih glasbenih žanrih krmarili Swingatan, Diskoloka, BorZak in Moonlight Sky, Regen, Straight Mickey and the Boyz, Morvern in Jaka Bregar z glasbenimi delavnicami.  Vrhunec festivala bo koncert Jana Plestenjaka na škofjeloškem gradu, zaključil pa ga bo nastop škofjeloških glasbenikov z orkestrom Amadeo.

Pestro dogajanje bo namenjeno vsem generacijam, saj so družabne in kulturne delavnice tematsko obarvane in zato namenjene velikim in malim, ki si želijo zabave. Otroci so vabljeni na delavnice izdelave možička kopitljačka in ustvarjanja glasbe s pametnim telefonom. Občinstvo vseh generacij se bo zabavalo ob igranju družabnih iger, zaplesalo na plesnih večerih in se sprostilo na stand up večeru, ki bo poskrbel za salve smeha in dobre volje. Ljubitelji sladkih dobrot in odličnega piva pa bodo svoje brbončice razvajali na festivalu sladoleda Sladka Loka in Karavani domačih pivovarn. Kot pravijo na škofjeloški občini je Pisana Loka nepozaben festival, ki ga ne gre zamuditi.