V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.385 klicev. Med 557 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 90 prometnih nesreč, 66 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

V 72 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa sta dve osebi umrli. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika na območju PU Kranj.

 

Ob 1.21 je v naselju Korte, občina Izola, osebno vozilo povozilo osebo. Prisotni so osebo še pred prihodom reševalnih enot rešili izpod vozila. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in poškodovani osebi nudili prvo pomoč. Reševalci NMP so osebo prepeljali v SB Izola.

Ob 8.55 sta na cesti Žaga–Srpenica, občina Bovec, trčila kombinirano vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter poškodovanemu motoristu nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Tolmin.

Ob 12.30 so na cesti v Ajbi, občina Kanal, trčili dve motorni kolesi in dve osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica. Slednji so poškodovanega motorista odpeljali v bolnišnico.

Ob 15.20 se je pri avtocestnem priključku Dobruška vas, občina Škocjan, pri padcu z motornim kolesom poškodovala oseba. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem NMP Novo mesto pri prenosu poškodovanca do reševalnega vozila, s katerim so ga prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 15.55 sta v kraju Založe, občina Polzela, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje, PGD Polzela, Andraž nad Polzelo in Ločica ob Savinji so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč eni poškodovani osebi do prihoda NMP Celje.

Ob 16.38 sta na Roški cesti v Kočevju trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kočevje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo, pomagali reševalcem pri oskrbi dveh poškodovanih oseb in pri njunem prenosu ter zavarovali kraj pristanka helikopterja SV.

Ob 20.27 sta v naselju Britof, občina Kranj, trčila motorno kolo in osebno vozilo. 34-letni voznik osebnega avtomobila pri zavijanju levo ni pustil mimo motornega kolesa znamke Yamaha XJ6F, ki ga je v tistem trenutku iz nasprotne smeri pripeljal 22-letni voznik motornega kolesa. Med vozili je prišlo do čelnega trčenja. V prometni nesreči sta voznik motornega kolesa in 20-letni sopotnik na motornem kolesu utrpela tako hude telesne poškodbe, da sta na kraju prometne nesreče umrla. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem in policiji, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter odstranili vozilo s cestišča. Voznika osebnega vozila so na kraju oskrbeli reševalci NMP Kranj.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 48 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja na območju PU Koper in PU Maribor, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam na območju PU Ljubljana, PU Koper in PU Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 17 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesnih poškodb, 5 groženj, 4 nasilja v družini ter 1 rop.

V noči na 28. 8. 2023 je bil v okolici Novega mesta ukraden osebni avtomobil znamke Audi Q5, bele barve, letnik 2016, registrskih oznak NM VF-022.

V noči na 28. 8. 2023 je bilo v Ljubljani ukradeno motorno kolo znamke Ducati multistrada, letnik 2023, rdeče in bele barve, registrskih oznak FD 90075 (I).

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 230 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 212 na območju PU Novo mesto, 16 na območju PU Koper, 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (119), Maroka (72), Pakistana (17).

Spletno uredništvo