Žrtev so zvezali z lepilnim trakom

Gorenjski kriminalisti so včeraj s kazensko ovadbo na pristojno okrožno sodišče  privedli dva osumljenca ropa, ki se je v Škofji Loki zgodil ta torek ponoči.
Osumljenca sta v družbi še dveh neznanih storilcev ponoči pristopila do stanovanjskega objekta občana in ga prosila za pomoč zaradi domnevne okvare vozila. Ko je oškodovanec odprl vrata, so storilci s silo vstopili v prostor, ga napadli in z močnejšim lepilnim trakom zvezali  ter onesposobili. Pri tem so ga poškodovali. Po dejanju so z namenom pridobitve
protipravne premoženjske koristi začeli pregledovati prostore objekta, vendar so v določenem trenutku, iz zaenkrat neugotovljenega razloga, z izvršitvijo kaznivega dejanja prenehali in s kraja pobegnili. Prilastili si niso ničesar, zaradi česar je kaznivo dejanje ostalo pri poskusu.
Dva osumljenca so po prijavi oškodovanca v hitri intervenciji v Kranju izsledili kranjski policisti, kriminalisti pa so pri obravnavi kaznivega dejanja v skladu s predpisi o kazenskem postopku izvedli preiskovalne aktivnosti in oba s kazensko ovadbo včeraj privedli na pristojno sodišče. Za oba osumljenca, gre za državljana Romunije in Moldavije, je bil odrejen pripor.
Kriminalistična preiskava se z namenom izsleditve še drugih dveh osumljencev nadaljuje.
Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let.