Voznik zgorel v vozilu

Slika: PU Kranj

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali štirinajst prometnih nesreč, v dveh nesrečah so bili udeleženci poškodovani, ena oseba je umrla na kraju nesreče. Do nesreče s smrtnim izidom je prišlo včeraj ob 19.10 uri na gorenjski avtocesti v smeri Jesenic. Voznik osebnega avtomobila, slovenskih registrskih tablic, je po podatkih policije na izvozu z avtoceste Kranj – Vzhod je zapeljal na zaviralni pas in trčil v prometni znak, trčil še v kovinsko varovalno ograjo, od koder ga je odbilo naprej v jarek, kjer je vozilo zagorelo. Poleg vozila je zagorela tudi trava in drevo ob avtocesti. Voznik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Policisti in gorski reševalci so bili obveščeni o poškodbi planinca na Cojzovi koči. Na kraju so ga oskrbeli gorski reševalci GRS Kranj. S helikopterjem Slovenske vojske je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.
V enem od jeseniških podjetij si je v delovni nesreči delavec poškodoval roko. Poškodovani je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.
Danes zjutraj je prišlo do požara v stanovanjski hiši na Jezerski cesti v Kranju. Zgorelo je zgornje nadstropje stanovanjske hiše. Nastala je večja materialna škoda. Nihče ni bil telesno poškodovan. Tuja krivda je izključena, požar naj bi po prvih ugotovitvah povzročila dotrajana električna instalacija.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali več kaznivih dejanj, in sicer vlom v gostinski lokal na Bledu, vlom v poslovni prostor na Bledu, iz katerega je bilo odtujeno zlato, srebro in dragi kamni, tatvino bakrenih žlebov na Bledu, tatvino goriva na bencinskem servisu na Hrušici, tatvino gorskega kolesa v Bohinju, tatvino dveh električnih koles v kampu na območju Radovljice ter vlom v objekt na železniški postaji Bled.