Vikend pregled dogajanja na Gorenjskem

vir:gelbeseiten.de

Izstopajoči interventni dogodki na območju Gorenjske v zadnjih treh dneh.

Prekrški v prometu

Sprejeli so kar 17 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo in ena prijava prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

  • Voznik, ki ga je policija iskala zaradi prometne nesreče z udeležbo otroka-pešca pri Vodovodnem stolpu v Kranju z dne 8.2., se je včeraj javil sam na policiji. Policisti proti njemu vodijo prekrškovni postopek zaradi trčenja v pešca na prehodu za pešce.
  • V Podlubniku so policisti v petek zvečer obravnavali voznika, ki je zaradi kombinacije alkohola (0,66 mg/l) in nepravilne strani vožnje zapeljal s ceste in povzročil prometno nesrečo. Voznik je bil samoudeležen v nesreči. Policisti proti njemu vodijo prekrškovni postopek.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli štiri vozila, v enem primeru gre za voznika mladoletnika.

Kršenje zakona o javnem redu in miru:

Na javnem kraju je bila v štirih primerih zasežena manjša količina prepovedane droge. Proti štirim osebam policisti vodijo prekrškovne postopke.

Obravnavnih je bilo 15 prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in pet v zasebnem prostoru.

Kazniva dejanja s kriminalitete:

  • Policisti in kriminalisti so obravnavali naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, unovčenje ponarejenega bankovca za 10 eurov in nasilje v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja.
  • V četrtek so tržiški policisti v Bistrici pri Tržiču obravnavali vlom v osebni avtomobil in tatvino denarnice iz njega.
  • Na Lancovem so radovljiški policisti v petek obravnavali vlom v stanovanje in prostor v istem objektu. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar.
  • Na Komenskega ulica v Kranju pa je bilo včeraj popoldan vlomljeno v stanovanjsko hišo in odtujen manjši znesek denarja.

O požaru v stanovanju v Kranju smo vas obveščali že v petek.

Nesreče na smučiščih in gorah

Policisti so obravnavali dve nesreči na smučiščih in en dogodek s poškodbo noge pri osebi.
V treh primerih so bili policisti obveščeni o gorskih nesrečah. V petek opoldan si je turni smučar pri smučanju z Viševnika lažje poškodoval nogo, prav tako smučarka pri smučanju z Ratitovca. O včerajšnji smrtni nesreči na Grintovcu smo vas že obveščali.