Veliko število okuženih med zaposlenimi

Slika: Pixabay.com

Včeraj je bilo v Sloveniji opravljenih 7.471 testov, potrjeno pa je bilo rekordnih 2.605 novih okužb s korona virusom. Izmed vseh testiranih je bilo 34,87 odstotka pozitivnih. Zaradi virusa Covid-19 je včeraj umrlo še osem ljudi, skupaj do danes že 272. V bolnišnicah po Sloveniji je hospitaliziranih 612 bolnikov, 99 na intenzivni negi od teh jih je 57 potrebovalo za predihavanje ventilator.

 

Pričakujejo še več hospitaliziranih bolnikov

Na današnji novinarski konferenci je sodelovat tudi dr. Aleš Rozman iz Klinike Golnik, ki je zatrdil, da imajo trenutno dovolj zaščitne opreme.

“Pričakujemo pa vse večji pritok bolnikov v bolnišnice. Vsake šest do sedem dni imamo dvojno število obolelih glede na prejšnji teden, to se pozna tudi v bolnišnicah. Do konca naslednjega tedna bi lahko potrebovali tisoč postelj, čez dva tedna pa dva tisoč postelj.” Je še dejal Rozman.

Ljudi je pozval, naj spoštujejo ukrepe za zajezitev novega virusa: “Ostanite doma. Pojdite ven individualno ali se rekreirajte v družinskem krogu. Ne hodite na obiske, ob prvem novembru ne hodite na pokopališča, kjer boste srečevali znance, zmanjšajte število stikov. Samo tako bodo lahko epidemiologi čez nekaj časa spet popolnoma sledili okužbam.”

Na Upravni enoti Škofja Loka veliko število okuženih med zaposlenimi

Kljub vsem varnostnim protokolom in zaščitnim sredstvom, ki jih sprejela UE Škofja Loka z namenom preprečevanja okužb s Covid–19, se v upravni enoti v tem trenutku soočajo s povečanim številom okužb med zaposlenimi, zato na posameznih področjih dela, kljub trudu in angažiranju vseh tistih, ki so še ostali na delovnih mestih, prihaja do občasnih motenj pri izvajanju posameznih upravnih storitev. Zaradi razmer stranke naročajo za nove termine in pozivajo vse, ki želijo upravne zadeve urediti na področjih, ki niso vezana na krajevno pristojnost (kot so npr. osebne izkaznice, potni listi, prijava prebivališč in ostale), da to uredijo v najbližji oziroma v katerikoli drugi upravni enoti.

Po zadnjih podatkih Covid-19 sledilnika je bilo v Škofji Loki včeraj 46 novih okužb s korona virusom.

Vir: Covid-19 sledilnik