Velik interes za počitniške aktivnosti

V Mestni občini Kranj, ki bo v letošnjem letu sofinancirala počitniške aktivnosti na treh lokacijah, in sicer na Ljudski univerzi Kranj (LUK) ter na osnovnih šolah OŠ Predoslje in OŠ Orehek, starše pozivajo k prijavam otrok, saj se prosta mesta hitro polnijo.

Mesta občina Kranj je letos namenila dodatna sredstva za počitniške aktivnosti za otroke, stare med 6 in 12 let, ki jih bodo izvajali v okviru Ljudske univerze Kranj (LUK), pa tudi na osnovnih šolah Predoslje in Orehek. Poudarek bo na aktivnostih v naravi, ustvarjalnih in kulinaričnih delavnicah, športnih aktivnostih, spoznavanju okolja, obisku muzejev in galerij.

Vsa prosta mesta v Medgeneracijskem centru, ki so bila namenjena otrokom iz socialno manj spodbudnih okolij in je zanje program brezplačen, so že zasedena, hitro pa se polnijo tudi termini za plačljiv program. Prijave so začeli pobirati pred tednom dni in samo v štirih dneh se je 155 od skupno 240 prostih mest že zapolnilo.

Prijava čim prej
Za teden dni varstva bodo morali starši odšteti 50 evrov, na osnovnih šolah Predoslje in Orehek pa ga bodo izvajali v štirih terminih:
• od 29. junija do 3. julija 2020,
• od 6. do 10. julija 2020,
• od 17. do 21. avgusta 2020,
• od 24. do 28. avgusta 2020.
Otroka je možno prijaviti na naslednji povezavi: PRIJAVNI OBRAZEC PAK 2020, prednost bodo imeli tisti, ki se bodo do zapolnitve mest prijavili prej.