Večkrat neupravičeno klical na pomoč policijo

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali devet prometnih nesreč, ena oseba se je v nesreči poškodovala. V Kranju je voznik zaradi nepravilnega premika pri zapuščanju avtobusnega postajališča trčil v drugo vozilo in povzročil prometno nesrečo z lažjimi poškodbami udeleženke.

Policisti so ponoči obravnavali moškega, ki je v nekaj urah večkrat neupravičeno klical na interventno številko 113 in to kljub mnogim opozorilom, da zlorablja klic. Bil je tudi žaljiv in nesramen. Policisti na kraju tudi niso ugotovili njegove ogroženosti, niti nobenih drugih okoliščin, zaradi katerih bi bilo potrebno posredovanje ali ukrepanje policije. Proti moškemu poteka postopek, saj je zloraba klica v sili prepovedana.
Na parkirišču pod Krvavcem so policisti včeraj obravnavali prijavo poškodbe vozila, povzročitelj je s kraja odpeljal brez, da bi oškodovancu pustil svoje podatke. Podobno je bilo v Planici, kjer je neznani voznik trčil v zapornico in s kraja odpeljal. Policisti opozarjajo, da mora po prometni nesreči udeleženec prometne nesreče ostati na kraju prometne nesreče z materialno škodo toliko časa, kolikor je potrebno, da drugi udeleženci dobijo podatke, in izpolniti Evropsko poročilo o prometni nesreči, oziroma osebi, ki ji je povzročena škoda, pa je ni na kraju nesreče, posredovati svoje osebne podatke. Za prekršek je predpisana globa v znesku 500 eurov.