V Radovljici dve prireditvi za krepitev zdravja

V Občini Radovljica pripravljajo v soboto, 7. maja 2022, v sodelovanju z Zdravstvenim domom Radovljica dve prireditvi za krepitev zdravja, in sicer občinski test hoje na dva kilometra med 7.30 in 9.00 uro in vodene vadbe po novi trim stezi na Obli Gorici ob 9.30 uri.

Izhodišče občinskega testa hoje bo izpred Zdravstvenega doma Radovljica in bo potekal po ustaljeni trasi. Preizkus hoje na dva kilometra je enostaven, natančen, varen in ponovljiv test, na katerem se s pomočjo tako hitre hoje, kot jo zmorete, da pri tem ne ogrožate svojega zdravja, izmeri telesna zmogljivost in na podlagi rezultatov svetuje ustrezna telesna dejavnost. Test je primeren za vse med 20. in 65. letom, ki ste telesno zmerno dejavni ali nedejavni. Priporočljivo je test opraviti vsakih šest mesecev in tako slediti izboljšanju svoje telesne zmogljivosti.

Začetek vodene vadbe na telovadnih napravah na novi trim stezi na Obli Gorici bo pri informacijski tabli nasproti Lekarne Radovljica. Pri vsaki vadbeni napravi bodo do 11.00 ure demonstratorji dobavitelja opreme podjetja Taurus šport prikazovali, kako izvajati različne vaje.

Trim stezo na Obli Gorici je Občina Radovljica uredila kot projekt participativnega proračuna z naslovom Telovadba v gozdu. Obsega šest telovadnih točk, opremljenih tudi s tablami z opisi vaj in QR kodami za dostop do filmov, kako se vaje pravilno izvajajo. Na napravah je možno izvesti več kot 80 različnih vaj za moč, ravnotežje, ogrevanje in raztezanje ter vaj, prilagojenih starostnikom. Primerne so za vse – ne glede na spol, starost, predznanje in telesno pripravljenost.

Zdravstveni dom Radovljica bo trim stezo na Obli Gorici vključil v svoje zdravstveno vzgojne in preventivne programe, na njej pa bo organiziral tudi redno vodeno vadbo za starejše. Do poletja bo to v petek, 3. junija, in petek, 17. junija 2022, ob 9.00. Kot še sporočajo iz Občine Radovljica, v primeru dežja obe prireditvi odpadeta.