V Kranju se je prva rodila deklica Karolina

Sedem minut čez polnočjo je v kranjski porodnišnici prva na svet prijokala deklica Karolina.

Starša, Andrejo in Gregorja Dolinarja, ter novorojenko je obiskal tudi župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec. »V veliko veselje mi je bilo, da sem mlado družinico lahko obiskal na prvi dan novega leta in staršema tudi osebno zaželel vse dobro ter veliko veselja z njuno prvorojenko,« je dejal kranjski župan.

V kranjski porodnišnici so sicer v minulem letu zabeležili 1358 porodov, od tega 12 dvojčkov, 25 odstotkov porodov je bilo opravljenih s carskim rezom. Tudi deklica Karolina se je rodila s pomočjo carskega reza. Župan je na obisku v porodnišnici vse dobro zaželel tudi družinici dečka Iana, ki se je pod statistiko leta 2018 zapisal kot zadnje rojeni minulega leta. Zadnji dan leta se je sicer v porodnišnici v Kranju rodilo 8 otrok, 4 deklice in 4 dečki. Vse dobro in čim manj stresnih trenutkov je župan zaželel tudi osebju porodnišnice.

V Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj, kjer je prvi dojenček prijokal na svet davnega leta 1965, se v januarju 2019 pripravljajo na odprtje obnovljenih prostorov t. i. porodnih apartmajev. Pet novih prostorov bo opremljenih tudi z lastno kopalnico, udobje mamic in dojenčkov pa bo zagotovo še bolj kakovostno in prijetnejše. Po besedah pomočnice direktorice magistre Mihele Šifrer, ki je na novega leta dan sprejela kranjskega župana, je sicer njihov največji cilj obnova celotne stavbe.

Vsem novorojenčkom kranjski župan Matjaž Rakovec želi zdravo in razigrano otroštvo, mamicam pa prijetno bivanje v prostorih kranjske porodnišnice.