V Kranju bo cepljenje dvakrat tedensko

Slika: Pixabay.com

Zdravstveni dom Kranj bo tudi v avgustu nadaljeval cepljenje proti covidu-19 v kranjski vojašnici ob sredah in četrtkih. Na voljo bodo cepiva Pfizer/BioNTech, Moderna, Janssen in AstraZeneca, in sicer do porabe zalog. Novost je izvajanje cepljenja z mobilno enoto. Tako se bo v prvi polovici meseca mobilna enota ustavila v Preddvoru, Naklem in na Jezerskem. V mobilni enoti se nenaročeni lahko cepijo:

  • v petek, 6. avgust – splošna ambulanta Preddvor: med 11.30 in 13.30,
  • v torek 10. avgust – splošna ambulanta Naklo: med 11.30 in 13.30,
  • v torek 10. avgust – splošna ambulanta Jezersko: med 16. in 17. uro.

Še vedno pa Zdravstveni dom Kranj zbira prijave za cepljenje proti covidu-19, ki ga izvaja v Vojašnici Petra Petriča Kranj, prek lastnega spletnega obrazca. Prijaviti se je mogoče tudi prek spletnega portala zVEM. Prijavljene bodo nato obvestijo o terminu cepljenja. Poleg tega izvajajo tudi cepljenje brez naročanja. V sredo, 4. avgusta bodo od 13.10 cepili naročene, od 13. do 14. ure pa nenaročene. V četrtek, 5. avgusta bodo do 12.30 na vrsti naročeni, med 12.30 in 17.30 pa bodo izvajali cepljenje brez naročanja.

Izvajalci cepljenja prosijo za dosledno spoštovanje terminov in opozarjajo, da nenaročene načeloma ne cepijo v času terminov za naročene. Za lažjo organizacijo cepljenja prosijo tudi, da naročeni, vkolikor se cepljenja ob predvideni uri ne morejo udeležiti, spremenijo termin cepljenja preko e-pošte [email protected] ali telefonske številke 040 807 672 vsak delovni dan med 8. in 13. uro.