V kampu kradli kolesa

Policisti so včeraj obravnavali tri primere tatvin vrednejših koles v kampih. V enem primeru gre za električno kolo, ki je bilo priklenjeno na nosilcu počitniške prikolice. Zaklenjeni sta bili tudi drugi dve kolesi.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Najprej so v Ratečah obravnavali padec kolesarja s sumom na hujše poškodbe. Kolesar je padel zaradi prevelike hitrosti. Lažje pa se je poškodoval kolesar v prometni nesreči na Lipca. Kot izhaja iz prijave, je trčil z voznikom osebnega avtomobila. Zdravniško pomoč je poiskal šele kasneje po nesreči. Postopek v tem primeru še poteka.

Gorenjski policisti za izvajanje izravnalnih ukrepov so obravnavali tri tujce, ki so podali namero za mednarodno zaščito. Gre za državljane Maroka. Najdeni so bili v tovornem delu vozila na avtocestnem počivališču. Prepeljani so bili v azilni dom. Na strani voznika ni bil ugotovljen sum kaznivega dejanja.
Na območju Špika si je gornik poškodoval nogo. Reševal ga je policijski helikopter. Še ena planinka se je poškodovala na melišču med Luknjo in Vrati. Pri izviru Bistrice pa so gorski reševalci posredovali zaradi bolezenskega stanja pri pohodniku.