V gorenjskih domovih za ostarele še vedno kritično

Slika: Pixabay.com

Včeraj so ob 4.587 testih potrdili okužbo na korona virus pri 1.176 ljudeh, kar pomeni, da je bilo pozitivnih kar 25,64 odstotka testov. Bolnišnično zdravljenje potrebuje 925 ljudi, od tega 146 na intenzivni negi. Za posledicami okužbe je umrlo 24 bolnikov.

Krivulja rasti okužb ni več tako strma

Kot je na današnji novinarski konferenci povedal Jelko Kacin, število okužb še vedno narašča, vendar pa rast ni več tako zelo strma. Še vedno pa velik problem predstavljajo domovi za ostarele. Včeraj so v domovih za starejše odkrili še 112 novih okužb med stanovalci in 44 med zaposlenimi, osem stanovalcev pa je žal umrlo, je še povedal Kacin.

Najslabše še vedno na Gorenjskem

Najslabša slika je še vedno v gorenjskih domovih za ostarele, a se na srečo stanje umirja, je danes povedal državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Cveto Uršič. Vendar pa domove pestijo hude kadrovske težave, tako da v skrb za starejše vključujejo študente medicine, zdravstvene delavce s primarnega nivoja, intenzivno pa iščejo tudi ustrezen kader za nove zaposlitve. Kot je še povedal, so preko poletja zagotovili 26 milijonov evrov dodatnih sredstev za kadre v domovih, v 77 domovih se je na novo zaposlilo 118 delavcev, kar 114 jih je zaposlenih preko javnih del.

Državni sekretar se je na koncu zahvalil vsem, ki na terenu pomagajo reševati situacijo.