V DSO Naklo na srečo brez okužb

Slika: Wikipedija

Stanje v občini Naklo se občutno poslabšuje. Po zadnjih podatkih NIJZ je bilo ponovno odkritih 6 okužb. Število aktivno okuženih se je povzpelo na 32, sporočajo iz Občine Naklo.

 

V domu za starejše na srečo ni okuženih

V domu starejših občanov Naklo ni okužb niti pri stanovalcih, niti pri osebju. Na pobudo regijskega štaba CZ so v prostorih Občine Naklo izvedli sestanek z vodstvom DSO Naklo, občinskim štabom CZ in vodstvom občine. Pregledali so priprave na potrebno ukrepanje ob morebitnih okužbah in na priprave za vzpostavitve rdečih con. V domu imajo pripravljene štiri morebitne faze. Prve tri faze se v celoti izvajajo v domu. V primeru hujših okužb so zagotovili ustrezno namestitev v bližini doma. Glede na število okuženih se bodo odločili ali seliti okužena ali zdrave.

Vrtec bo zaprt

Svoja vrata pa zapirata vrtec v Naklem in Dupljah. Vodstvi občine in vrtcev bodo zagotovili varovanje za tiste otroke, kjer starši ne morejo sami poskrbeti za varstvo (zdravstvo, policija, gasilci,…). Popolnoma bo zaprt vrtec Jelka v Dupljah. Potrebno varstvo se bo izvajalo v vrtcu Mlinček v Naklem. Vsi starši, ki nujno potrebujejo varstvo, morajo svoje zahteve posredovati vodstvu vrtca in na osnovi podanih zahtev bodo organizirali varstvo.
Zaprto bo tudi mladinsko športno igrišče (kolesarski poligon in fitnes) ter šolsko športno igrišča pri osnovni šoli. Kot še sporočajo iz Občine Naklo, so obe odločbi izdali s težkim srcem, vendar je druženje na teh igriščih preveliko in iz razlogov varovanja zdravja ni bilo druge možnosti, še sporočajo iz Občine Naklo.