Utrip Kranja skozi fotografijo

Fotografsko društvo Janez Puhar se v Galeriji MOK predstavlja z razstavo ”Kranj 365”, s katero so želeli pokazati vsakdanji utrip Kranja skozi celo leto. Raznolikost fotografij poudarja različne poglede avtoric in avtorjev na naše mesto in dogajanje v njem.

Za letošnjo razstavo je svoja dela prispevalo 18 članic in članov društva, skupaj pa je razstavljenih kar 44 fotografij, ki bi jih lahko uvrstili v dve kategoriji. V prvi so avtorji poiskali razne zanimive detajle iz mesta, ulic in zgradb, ki so jih ujeli ob izjemnih svetlobnih pogojih ali na kakšen drug, neobičajen način. V drugi pa gre za dogajanje v prestolnici Gorenjske. Na razstavi sodelujejo: Matej Artač, Jože Cimperman, Damjan Černe, Vasja Doberlet, Damir Gizdavčić, Milan Gramc, Dare Jazbinšek, Valerija Jenko, Biserka Komac, Lado Kraljič, Mojca Kraljič, Simon Krejan, Milena Kuhar, Jurij Kurillo, Miha Mekuč, Andreja Peklaj, Andreja Teran in Tine Založnik.

Utrip življenja v Kranju, mladost, ljubezen, kultura, šport, radovednost, transport, vremenske nevšečnosti in komunikacija med mladimi, zajet na fotografijah, je na ogled v Galeriji Mestne občine Kranj do 15. novembra 2021.