vir: Jaka M.

V soboto so mladi vaterpolisti na mednarodnem turnirju Tristar – Snežak odigrali tekme dveh krogov. V dopoldanskem 2.krogu so varovanci trenerja Rada Čermelja s premagali vrstnike madžarskega Csongrada,17:10 mladi vaterpolisti Kamnika pa so morali priznati premoč Zemunu, ki je zmagal s 18:7. V popoldanskem medsebojnem obračuni dveh slovenskih ekip v 3.krogu pa so bili s boljši vaterpolisti AVK Triglava, ki so Kamnik premagali s 16:4. V nedeljo so bile na sporedu še tekme za končno razvrstitev – Kranjčani v boju za končno prvo mesto s vaterpolisti Crvene zvezde (13. 45), Kamničani  proti vaterpolistom Catalunye za končno 7. mesto ob 10. uri.

V nedeljo se je s tekmami za končno uvrstitev v pokritem olimpijskem bazenu v športnem centru Kranja končal mednarodni vaterpolski turnir Tristar Snežak.

V tekmi za končno sedmo mesto so vaterpolisti španske CN Catalunye s 10:7 premagali mlade iz VD Kamnika, Madžarski Csongrad VVSE je bil v tekmi za končno peto mesto s 22:5 boljši od vrstnikov PN Trieste, VK Zemun je bil s 10:7 boljši v tekmi za tretje mesto od VK
Medveščaka, tekmo za prvo mesto med vaterpolisti AVK Triglava in VK Crvene zvezde pa so s 11;8 dobili vaterpolisti VK Crvene zvezde.

Za najboljšega igralca turnirja so trenerji izbrali Aljaža Troppana iz kranjskega AVK Triglava, ki je bil s 20 doseženimi zadetki tudi najboljši strelec turnirja. Za najboljšega vratarja pa je bil izbran Andrej Vujić iz beograjske VK Crvene zvezde.

J.M.