Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 77 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 26.

 

Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 8.40 obveščeni o tatvini iz stanovanjske hiše. Neznani storilec je čez noč vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo. V notranjosti našel denarnico in si iz nje prisvojil denar. Prav tako je s seboj odnesel robotski sesalnik s polnilno postajo. Lastnika je oškodoval do 400 evrov. Policisti o neznanem storilcu zbirajo
obvestila, vodijo predkazenski postopek in bodo obveščali pristojno državno
tožilstvo.

Blejski  policisti  so  včeraj  okoli 12.40, v Spodnjih Gorjah, obravnavali prometno nesrečo med  voznico avtomobila in voznikom avtobusa. Okoliščine kažejo na izsiljevanje prednosti 47-letne voznice. Potniki na avtobusu so bili  otroci  na šolskem izletu. Nihče ni bil telesno poškodovan. Policisti so voznici izdali plačilni nalog.

Kranjski policisti so včeraj okoli 16.40 obravnavali 50-letnega voznika, ki je  v križišču na območju Kranja, zaradi nepravilnega premika z avtomobilom trčil  v  avtomobil  drugega voznika. Voznik je vozil pod vplivom alkohola (0,97  mg/l).  Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana. Za prometno nesrečo mu  je  bil  izdan  plačilni  nalog.  Za  vožnjo  pod vplivom alkohola bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Včeraj okoli 21.20 so tržiški policisti obravnavali nasilno dejanje 20-letnega moškega nad 20- letno žensko. Do spora med njima je prišlo v avtomobilu. Moški jo je tudi udaril. Policisti so moškemu izdali plačilni nalog.

Kranjskogorski policisti so bili danes okoli 2.10 obveščeni o 36-letnem moškem, ki se je nedostojno vedel do gostov v enem izmed gostinskih lokalov. Ob prihodu policistov na kraj, se ni umiril in se nedostojno vedel tudi do njih. Odredili so mu pridržanje. Policisti za njega vodijo prekrškovni postopek.

Škofjeloški policisti so bili danes okoli 2.35 obveščeni o požaru v trgovskem objektu. Po podatkih s katerimi razpolagamo, je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi kuhinjskega aparata. Ogenj je pred prihodom gasilcev, lastnik delno pogasil že sam. Na kraju so gasilci ogenj do konca pogasili in prezračili prostore. Materialna škoda znaša okoli
2.000 evrov. O dogodku bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

Divjad je bila povožena na območju Kranja.