Traso teka in pohoda izbirate sami

Prireditelji dobrodelnega Teka za Kranj – Memoriala Vincenca Drakslerja so tudi letos zaradi korona virusa tek in pohod v spomin na dobrotnika in častnega občana Mestne občine Kranj Vincenca Drakslerja organizirati samo v virtualni obliki. Prireditev v virtualni preobleki daje tekačem in pohodnikom proste roke, saj si traso teka  izberejo sami, dolžina pa ostaja enaka kot v prejšnjih letih, izbirajo lahko med 3,3 km in 10 km. Prireditelji predlagajo, da si izberejo klasično progo Teka za Kranj po starem mestnem jedru ali traso nekdanjega Županovega teka okoli Brda. Tudi pohodniki imajo na voljo mesec dni, da si izberejo termin in pot, ki jim najbolj ustreza za opravljanje naloge. Tras spominskega pohoda Vincenca Drakslerja je več različnih, najdete jih na spletni strani https://www.kroddoma.si/poti .  

 

Udeleženci Teka za Kranj in Pohoda Vincenca Drakslerja bodo po opravljenem preizkusu izpolnili poseben spletni obrazec, vanj vpisali rezultat in ga podkrepili z dokazom, in sicer s sliko zaslona aplikacije, ki so jo uporabili za merjenje časa. Rok oddaje rezultatov je 30. oktober 2021.

Sodelovanje na virtualnem teku in pohodu Vincenca Drakslerja je brezplačno. Simbolična startnina je le za tekmovalce, ki si želijo spominsko tekaško majico. Več o Teku za Kranj in Pohodu Vincenca Drakslerja si lahko preberete na www.tekzakranj.si . Prijavite se lahko preko spleta na https://www.tekzakranj.si/prijava ali osebno v Kr’Štacuni, Maistrov trg 12, Kranj.