Stepla sta se na avtobusu

Slika: Pixabay.com

Policisti Policijske uprave Kranj so včeraj obravnavali dva pretepa. Kranjski policisti so obravnavali pretep med dvema potnikoma na avtobusu. Policisti so enega kršitelja pridržali zaradi kršitve javnega reda, proti drugemu pa je bil postopek zaključen z izrekom globe za prekršek zaradi pretepanja. V Tržiču pa je prišlo do pretepa med voznikom avtomobila in kolesarjem, policisti pa vodijo prekrškovni postopek proti vozniku avtomobila.

Poleg umirjanja razgretih strasti so policisti imeli opravka s šestnajstimi prometnimi nesrečami. Poškodovane so bile štiri osebe, v nesreči pred Bohinjem pa je umrl motorist. V Poljanski dolini je bil v nesreči samoudeležen voznik avtomobila. Zapeljal je v strugo potoka. Na Grencu je sam padel voznik mopeda. Bil je močno pod vplivom alkohola, napihal je kar 0,91 mg/l. Na območju Završnice je padel kolesa, ki je bil ravno tako pod vplivom alkohola (0,75mg/l). Na območju Jesenic pa sta trčila dva udeleženca z osebnima
avtomobiloma.

V zadnjih dneh je bil večkrat aktiviran tudi helikopter za reševanja v gorah. Na območju Doliča ter na poti med Loško Koritnico in Ozebnikom je intervencijo zahtevalo padajoče kamenje. V obeh primerih je šlo za lažje poškodbe pri planinkah. Na območju Starijskega vrha je planinec padel zaradi dehidracije. Ena planinka pa se je poškodovala na območju Osankarice. Še enkrat je posredoval helikopter, in sicer na območju Kriških podov, vendar pa zaradi megle ni mogel pristati. V tem primeru so policisti prejeli prijavo o dveh izgubljenih planincev, ki sta kasneje sama varno sestopila.