Sredin šport

Vaterpolo

Slovenska vaterpolska reprezentanca do 15.leta starosti je danes v bolgarskem Burgasu odigrala zadnjo tretjo tekmo v predtekmovalni skupini D letošnjega evropskega prvenstva. Nasprotnik našim je bila mlada reprezentanca Črne gore, Črnogorci so bili boljši in zmagali z 10:8 (3:2, 3:2, 3:1, 1:3). Dvakrat sta se med strelce za reprezentanco Slovenije vpisala Jaša Lah in Gregor Fičur, po enkrat pa še Aleksander Cerar, Jure Zupanc, Nikola Rajlič in Aleksander Paunovič. Z dvema porazoma in eno zmago so naši v predtekmovalni skupini D osvojili tretje mesto, za Srbijo in Črno goro, bili pa pred Belorusijo.

Danes bodo v bolgarskem Burgasu odigrali četrtfinalno tekmo za uvrstitev od devetega do dvanajstega mesta na letošnjem evropskem prvenstvu. Nasprotnik našim bo reprezentanca Španije, ki je v predtekmovanju osvojila drugo mesto v skupini B. Tekma se bo začela ob 19h.

Nogomet

Nogometaši NK Triglav bodo danes odigrali sedmo pripravljalno tekmo. Tekmo na nogometnem igrišču v športnem centru Kranja z nogometaši NK Sava Kranj, ki bo s tekmovanjem v tretji slovenski nogometni ligi zahod začela 17. avgusta, bodo pričeli ob 18. uri.