Sobotne športne novičke

Balinanje

Včeraj so balinarji v drugi državni balinarski ligi vzhod center odigrali tekme 5. ali zadnjega kroga v jesenskem delu. Rezultati:

  • Svoboda : Trata mladi 10:12,
  • Rogovila TELE TV : Bistrica 13:9,
  • Sodražica : Polje 13:9 in
  • EIS Budničar : Brezje 8:14.

Vrstni red po odigranem jesenskem delu: 1.Bistrica 8, 2.Trata mladi 8, 7.Rogovila
TELE TV 4 točke.

Danes s pričetkom ob 10h so balinarke v prvi balinarski ženski ligi začele tekme 5.krog v katerem se bodo pomerili Krim – Bistrica, Kolektor Idrija – Šiška in Hrast – Deskle.

Ob 16h pa bodo tekme 6. ali zadnjega jesenskega kroga začeli balinarji v prvi državni ligi vzhod. Na današnjih tekmah se bodo pomerili balinarji Center Kranj – Jesenice, Sloga – Tržič avto center Žepič, Čirče VAN DEN – Mengeš Rakoll in Velenje Premogovnik – Planina
Kranj.

Hokej – napovednik

V Alpski hokejski ligi bodo hokejisti danes odigrali tekme 5.kroga. Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice bodo ob 18h v dvorani Podmežakla začeli tekmo proti hokejistom Alge Elastic Lustenau.

Danes bodo tekme rednega kroga odigrali tudi hokejisti v mednarodni hokejski lihi IHL. Današnji pari so:

  • HK Playboy Slavija – HK Triglav, tekma šteje tudi za DP,
  • HK ECE Celje – KHL Medveščak,
  • Team Zagreb – HK MK Bled,
  • KHL Mladost – HDK Maribor in
  • HK Vojvodina – SKHL Crvena zvezda.

Nogomet

Včerajšnja tekma 11. kroga med nogometaši Celja in Domžal se je na nogometnem igrišču Arena Z dežele končala z rezultatom 1:1.

Danes bodo nogometaši odigrali še tri tekme. Začelo se bo ob 15h, ko bodo na nogometno igrišče športnega centra Dravograd stopili nogometaši Ankarana Hrvatini in Rudarja iz Velenja. Nadaljevalo se bo ob 17h v Krškem, kjer se bodo pomerili nogometaši Krškega in Aluminija, sobotni program pa se bo zaključil s tekmo Maribor – Triglav, ki se bo začela ob 20.20.

Včerajšnja nogometna tekma 9. kroga v drugi slovenski nogometni ligi med nogometaši Nafte 1903 in Ilirije 1911 se je na nogometnem igrišču športnega centra Lendava končala s rezultatom 2:2.

Danes bodo nogometaši odigrali še tri tekme. Ob 14h jo bodo začeli nogometaši AŠK Bravo in Krke, ob 15.30 pa se bosta začeli še tekmi Rogaška – Drava Ptuj in Roltek Dob – Cheryboy24 Tabor Sežana.

Šest tekem 10. kroga pa bodo danes odigrali nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi center. Tekme SIJ Acroni Jesenice – Komenda, Arne Tabor 69 – Hirter Bled, Šobec Lesce – Bohinj in Sava Kranj – Kočevje se bodo začele ob 16h, tekmi Ivančna Gorica – Zaborje in
Tinex Šenčur – Brinje Grosuplje pa se bosta začeli ob 19h.

Pet tekem 6. kroga bodo danes odigrali nogometaši v gorenjski nogometni ligi. Vse tekme se bodo začele ob 16.30., pomerili pa se bodo: Visoko – Niko Železniki, Velesovo – Žiri, Kondor Godešič –Polet, Preddvor – Škofja Loka in Zarica Kranj B – Britof.

Rokomet

Rokometaši bodo v tem vikendu odigrali tekme 4. kroga v ligi NLB. Rokometaši škofjeloškega RD Urbanscape Loka bodo danes ob 19h gostovali pri rokometaših RD Koper 2013.

Jože Marinček