Sobotne športne novice

Košarka

Danes bodo košarkarji v ligi Nova KBM odigrali tekme 9. kroga. V hali Tivoli v Ljubljani se bo tekma med košarkarji Ilirije in Šenčur Gorenjska gradbena družba začela ob 18h.

Včerajšnja tekma 10. kroga v drugi slovenski košarkarski ligi v športni dvorani Medvode, med košarkarji Brinox Medvode in Parklji, se je končala z rezultatom 67:79 v korist košarkarjev Parklji .

Danes ob 17h bodo tekmo v športni dvorani Poden začeli košarkarji LTH Castings in Konjice, ob 20h pa v športni dvorani Planina še košarkarji ECE Triglava in Portoroža.

Nogomet

Danes bodo nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi odigrali tri tekme 19. ali zadnjega jesenskega kroga. Nogometaši kranjskega Triglava bodo tekmo v Dravogradu, proti nogometašem Ankarana Hrvatini, začeli ob 13.tih.

Odbojka

Odbojkarji v prvi državni odbojkarski ligi bodo danes odigrali tekme 10. kroga. V športni dvorani Planina se bo tekma med odbojkarji Triglav Kranj in Črnučami začela ob 17.30, odbojkarji Calcit Volley pa bodo tekmo v Novem mestu proti odbojkarjem Krke začeli ob 20h.

Danes bodo tekme 10. kroga odigrale tudi odbojkarice v prvi državni odbojkarski ligi. Ob 19.30 se bo v športni dvorani pod Stolom v Žirovnici začela tekma med odbojkaricam Zgornja Gorenjska in Aliansa Šempeter, odbojkarice Calcit Volley pa bodo ob 19h tekmo na gostovanju začele s odbojkaricam Ljubljane.

Aktivne pa bodo tudi odbojkarice v drugi in tretji državni odbojkarski ligi zahod.

Razpored tekem v drugi ligi:

  • 9.krog ob 14.30:
    • Novo mesto – Aquawatt Žirovnica,
    • ob 16h Calcit Volley II – SIP Šempeter in
    • ob 19.30 ŽOK Partizan Škofja Loka – ŽOK Triglav Kranj.

Razpored v tretji ligi – 8.krog:

  • ob 15h Triglav Kranj – Neptun Kanal.

Rokomet

Včerajšnja tekma 12. kroga v 1.B državni rokometni ligi – ženske, med rokometašicam ŽRK Tržič in RK Šempeter-Vrtojba v športni dvorani Tržiških olimpijcev, se je končala neodločeno – 24:24.

Ob 20h bodo tekmo 13. kroga v rokometni ligi NLB v športni dvorani Poden v Škofja Loki začeli rokometaši RD Urbanscape Loka in RD Koper 2013.

Tekme 10. kroga pa bodo danes odigrali rokometaši v drugi državni ligi. Ob 19h se bo začela tekma med rokometaši RK Velika Nedelja – RK Cerklje, ob 20h pa še rokometaši RK Kronos in RD Alples Železniki.

Vaterpolo

V pokritem olimpijskem bazenu v športnem centru Kranja se bo danes ob 18h odigrala druga ½ finalna tekma Pokala Slovenije med vaterpolisti AVK Triglava in VD Kopra 1958. Prvo tekmo pred tednom dni so v Kopru s 13:7 dobili vaterpolisti kranjskega AVK Triglava.

Danes ob 16.30 se bo v Novem Sadu začel tradicionalni veteranski vaterpolski turnir „Kup Novoga Sada 2017“, na katerem sodelujejo vaterpolisti domače Vojvodine, Jadrana iz Herceg Novega, Delfina iz Rovinja in Kranja 75. V prvi tekmi polfinala se bodo pomerili Kranj 75 in Jadran, v drugi tekmi pa Delfin in Vojvodina. Poraženca polfinala bosta igrala nato za tretje mesto, zmagovalca pa za prvo.

Jože Marinček