Slovenski kulturni praznik letos malo drugače

Slika: www.radolca.si

Letos bomo slovenski kulturni praznik obeleževali drugače, kot smo bili navajeni. Prireditve bodo po večini virtualne ali pa v obliki razstav, ki bodo organizirane v skladu z omejitvami zaradi korona virusa. Tako bo Občina Radovljica skupaj z Območno izpostavo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Radovljica in Glasbeno šolo Radovljica pripravila virtualno predstavo. Ogled predstave na spletnih straneh bo mogoč od sobote, 6. februarja, od 19. ure dalje. V kulturnem sporedu bodo nastopili učenci Glasbene šole Radovljica in igralka, pisateljica, pesnica in učiteljica Nataša Konc Lorenzutti z recitacijami Prešernovih pesmi.

V Galeriji Šivčeva hiša v Radovljici v počastitev 8. februarja odpirajo razstavo del akademske slikarke in magistrice umetnosti Klementine Golija. Na ogled bo do 8. aprila 2021, avtorico in njeno delo pa želijo predstaviti v torek, 16. marca 2021, ob 17. uri v Galeriji Šivčeva hiša v Radovljici. Ogled razstave bo mogoč ob upoštevanju trenutnih ukrepov za preprečevanje širjenja korona virusa od torka do petka od 10. do 12. ure in od 16. do 18. ure.

V izložbenih oknih radovljiških lokalov, trgovin, knjižnice in drugih objektih pa so do 31. marca 2021 na ogled različni moderni mozaiki, ki so jih na delavnicah Mladinskega dnevnega centra KamRa Radovljica z mentorico Urške Ambrožič Potočnik ustvarili mladi do 29. leta.