SDS ima novo vodstvo

V Slovenskih Konjicah so danes na 12. Kongresu Slovenske demokratske stranke volili novo vodstvo stranke. Volili so osemnajst članski Izvršilni in sedem članski Nadzorni odbor stranke. Mandat je potekel tudi predsedniku stranke Janezu Janši, ki je ponovno kandidiral. Za mesto v Izvršilnem odboru se je potegovalo 41 kandidatov, za Nadzorni odbor pa 18 kandidatov. Kongresa se je udeležilo 656 delegatov iz celotne Slovenije.

Na volitvah je za predsednika stranke prepričljivo s 650 glasovi zmagal Janez Janša. Izvršilni odbor bosta sestavljala tudi dva Gorenjca, in sicer mag. Branko Grims in Milan Čadež, v Nadzornem odboru pa Gorenjci nimajo svojega predstavnika.

Zbrane je nagovoril predsednik Janez Janša. Spomnil na vse dosežke Slovenije, a hkrati opozoril, da se Slovenija sedaj sooča s številnimi izzivi, ki so bili pred tridesetimi leti nepredstavljivi. Eden izmed takšnih izzivov je obramba ustavnih temeljev Slovenije, predstavniške oziroma parlamentarne demokracije, enakosti pred zakonom, svobode izražanja, pravice do lastnine in svobodnega podjetništva. V nadaljevanju govora se je dotaknil številnih drugih izzivov. Ogrožene svobode izražanja, ki jo nasprotniki svobode skušajo nadomestiti z besedno zvezo svoboda medijev, ter s cenzuro na globalni ravni, digitalizacije in zelenega prehoda, sodelovalne narave Slovenske demokratske stranke, ter oblikovanja strateških svetov. Nato je izpostavil številne načrte vlade, ki bodo olajšali življenja in ustvarili ugodno poslovno okolje.