Sanacija v Zdravstvenem domu Tržič

Slika: arhiv Občine Tržič

Zdravstveni dom je zagotovo pomembna institucija za vsako občino. Tržičani so zaradi velike oddaljenosti od večjih zdravstvenih centrov v Sloveniji na svojega še posebej navezani, zato tudi vsako leto vanj vlagajo. “V letošnjem letu, poleg nabave reševalnega vozila, ki je zdaj že na terenu in v funkciji, energetsko saniramo tudi južni del fasade Zdravstvenega doma Tržič,” je poudaril župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic in ob tem dodal:

Namen projekta oz. sanacije je obnavljati starejšo stavbo, na drugi strani pa prihraniti pri energentih, predvsem pa izboljšati počutje zaposlenih in pacientov. Na projektu združujemo moči Občina Tržič, Osnovno zdravstvo Gorenjske in Gorenjske lekarne, tako da bo sedaj še ta del urejen in toplotno izoliran.

Celotna investicija znaša nekaj manj kot 300.000 evrov. Občina Tržič bo prispevala dobrih 41 % investicije oz. dobrih 124.000 evrov. Preostali del investicije pa bosta krila Osnovno zdravstvo Gorenjske in Gorenjske lekarne. Dela izvaja, na javnem razpisu izbrano, podjetje Semago posredništvo, trgovina in gradbeništvo d.o.o. iz Tržiča.

Pomembna novica je tudi, da na novembrsko sejo Občinskega sveta Občine Tržič prihajajo spremembe prostorskega načrta Občine Tržič. Gre za tretjo dopolnitev, ki bo prižgala zeleno luč za možnost gradnje prizidka ob Zdravstvenem domu Tržič. “S tem bomo šli nasproti tudi kadrovski stiski,” je izpostavil župan Sajovic in v zvezi z nadejano gradnjo prizidka pojasnil: “Tu je seveda še nekaj odprtih vprašanj, predvsem si želimo, da si investicijo v sam prizidek, tako kot v nekaterih drugih gorenjskih občinah, med seboj pošteno polovično razdelita Osnovno zdravstvo Gorenjske in Občina Tržič.