Rovi pod starim Kranjem za noč čarovnic polni otrok in odraslih

Slika: nakupujemvmestu.si

V Rovih pod starim Kranjem so se znova dogajale nenavadne stvari. Temne sile neprestano prežijo okrog nas in nas občasno nepričakovano zmrazijo po telesu. Če ste si upali približati resnici, ste se podali v kranjsko podzemlje in doživeli nočno moro.

Zakaj ‘Nočna mora’?

Pomislimo na naše sanje zaradi katerih se včasih zbujamo sredi noči, prepoteni in vedoč, da nas je zbudilo nekaj groznega. Pravimo, da nas je tlačila mora. Včasih sanjamo stvari, ki so nam v vsakdanu neprijetne ali celo nagnusne. Pomislite na tiste stvari, ki v vas vzbujajo neprijetne občutke. Prav to so vam v rovih v Noči čarovnic za odrasle skušali približati z ‘Nočno moro’.

Medtem se je za otroke v Rovih pod starim Kranjem odprl pravljični svet, ki je viden samo otrokom. V rovih jih je pričakala prijazna čarovnica, ki jih je popeljala v dogodivščino. Otroci so spoznali grbavca Grunfa, ki je na prvi pogled nekoliko nenavaden, a ima veliko srce. Še posebej rad se igra z otroci, ki jim predstavi svoje živalske ljubljenčke.

Na Noči čarovnic so otroci skozi skrivnostne rove premagovali strah pred temo in neznanim in se naučili zanesti na svojo lastno orientacijo v začaranem labirintu. S čarovnico Aljo so se naučili čarovniških trikov in se po opravljenih čarovniških podvigih z lanternami sprehodili do druge pravljične čarovnice. Ta jim je s peskom pričarala pravljico Alica v čudežni deželi.