Prvič v Sloveniji

Slika: Pixabay.com

Prvi vikend v septembru bo Kranj kolesarsko obarvan, saj bo gorenjska prestolnica gostila prestižno kolesarsko prireditev L’Etape. Prireditve L’Etape so organizirane pod okriljem  Tour de France in potekajo v enaindvajsetih državah po celem svetu. Slovenija se tako s to prireditvijo postavlja na svetovni zemljevid tovrstnih prireditev, ambasador L’Etape Slovenia je odličen gorenjski kolesar Matej Mohorič.

Sobotno popoldansko kolesarsko dogajanje bo namenjeno vsem generacijam, od najmlajših na poganjalčkih do malo starejših in odraslih na vseh vrstah koles. Središče dogajanja bo na Slovenskem trgu, potekalo pa bo tudi organizirano družinsko kolesarjenjem v okolici Kranja. Nedelja, 4. september 2022, bo v znamenju tekmovalne rekreativne karavane cestnih kolesarjev in kolesarjev na gravel kolesih. Slednji se bodo preizkusili na krajši, 70-kilometrski ali daljši, 145 kilometrov dolgi in razgibani trasi s štartom in ciljem v Kranju, potekali pa bosta skozi še deset drugih občin: Šenčur, Medvode, Vodice, Komenda, Cerklje na Gorenjskem, Kamnik, Preddvor, Radovljica, Naklo in Tržič.

V času dirke bo veljal poseben prometni režim z zaporami cest, saj etapna preizkušnja Dirke po Franciji za rekreativne kolesarje ponuja nepozabno kolesarsko doživetje, podobno kot ga okusijo profesionalni kolesarji. To pomeni vožnjo po zaprtih cestah, potegovanje za rumeno majico ter borbo za osvojitev pikčaste in zelene majice na posebej označenih odsekih na trasi. Prvi gorski cilj bo na Šenturški gori, drugi pa na Jamniku, medtem ko se bo najmočneje pritiskalo na pedala v Tupaličah pri Preddvoru.

Prijava na slovensko kolesarsko doživetje Dirke po Franciji je mogoča do 21.avgusta 2022 na spletni strani https://slovenia.letapebytourdefrance.com/registration. Prireditelji vabijo tudi navijače, da v nedeljo bodrijo tekmovalce ob progi.