Pri nadzoru ugotovili več nepravilnosti

Slika: www.policija.si

Gorenjski policisti so v zadnjih 24 urah sprejeli šest obvestil o prometnih nesrečah, dve osebi sta se poškodovali. Na Bledu je kolesar padel zaradi neprilagojene hitrosti vožnje s kolesom. Na območju Zgornje Sorice pa je voznik trčil v skalo in drevo ob cesti. Trije udeleženci so se telesno poškodovali, eden po podatkih policije huje. Preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju nesreče je bil pozitiven, napihal je 0,57 mg/l izdihanega zraka.

Prometni policisti iz več policijskih enot po Sloveniji ter prometni inšpektorat in uslužbenci finančne uprave so včeraj na gorenjski avtocesti kontrolirali tovorni promet. Preverili so 79 tovornih vozil in štiri avtobuse ter ugotovili nepravilnosti na področjih hitrosti, nalaganja
tovora, preobremenjenosti, časa trajanja vožnje, izrednih prevozov in vožnje po avtocesti. Skupno so izdali 22 ukrepov proti voznikom in njihovim odgovornim osebam, od tega v enajstih primerih za opozorila zaradi manjših prekrškov. Kot pravijo na Policijski upravi Kranj, bodo s tovrstnimi nadzori še nadaljevali.