Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel štiri obvestila o prometnih nesrečah, deset prijav o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in eno v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari, ponareditev denarja in nasilje v družini. Policisti so zasegli še eno motorno vozilo.

Promet

V Kranju so policisti obravnavali voznico kolesa, ki je kolo vozila pod vplivom alkohola (0,41 mg/l) in je na javnem kraju z nedostojnim vedenjem kršila tudi javni red in mir. Zaradi suma udeležbe v prometu pod vplivom prepovedanih drog so ji policisti odredili tudi strokovni pregled, ki ga je odklonila. Kolesarko policisti obravnavajo v prekrškovnem postopku.

Kriminaliteta

Kranjskogorski policisti so včeraj obravnavali prijavo tatvine denarja in torbice iz osebnega avtomobila, ki je bil parkiran ob jezeru. Dejanje bi lahko bilo izvršeno v času, ko je oškodovanka iz avtomobila spravljala predmete in so ji pri tem pomagale neznane osebe.
Vrata vozila so bila takrat priprta in brez nadzora, kar je pogosta okoliščina, ki jo storilci izkoriščajo za tatvine. Preventivni letak:

PU Kranj

Vlomi

  • Neznani storilec je včeraj ponoči na Alpski cesti v Lescah vlomil v zaprt prostor podjetja in odtujil predmete.
  • Na Kolodvorski cesti na Bledu pa je storilec z vrtanjem v okvir vrat poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo.

Beračenje

Radovljiški policisti so včeraj v prekrškovnem postopku obravnavali osebo, ki je v Begunjah na Gorenjskem pobirala prostovoljne prispevke.

 

Vir: PU Kranj