Pregled dogajanja: Zasegli traktor. Nesreče kolesarjev in motorista.

vir: merkur.de (slika je simbolna)

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 11 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 6 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju;
  • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v kombinaciji z alkoholom (0,37 mg/l) in neregistriranim vozilom, so policisti zasegli traktor. Registracija mu je potekla že leta 2014.

V Škofji Loki so policisti obravnavali ugriz psa, ki ni bil na povodcu. Proti skrbniku policisti vodijo prekrškovni postopek.

Aktualna je akcija hitrost.

Tradicionalno tekmovanje na Bledu

Danes in jutri, 14. in 15. junija 2019, bo na območju Bleda, Bohinja in Julijskih Alp potekalo tradicionalno tekmovanje 26. Pohod razuma, volje in moči – Brajnikov memorial 2019, ki ga organizira Športno društvo Bled 92.

Dvodnevno tekmovanje je najzahtevnejši psihofizični preizkus vzdržljivosti, moči in drugih spretnosti ekip pripadnikov Policije, Slovenske vojske, Uprave RS za zaščito in reševanje in
gorskih reševalcev. Več na povezavi ->>

Stenar proti Krnici

Včeraj sredi popoldneva so gorski reševalci z Mojstrane reševali švicarskega planinca, ki zaradi razmer na določeni točki ni več upal ne naprej in tudi ne nazaj. Klasična situacija v zadnjih nekaj reševanjih, ko so tuji planinci v gorah obstali zaradi slabe pripravljenosti, slabe opreme in nepoznavanja razmer.
Stanodajalci, opozorite jih, da je visoko v gorah še zima, razmere pa zahtevne.

Danes je stekla preventivna akcija GRS Kranjska Gora. Na nekatera izhodišča nameščajo letake (GRS+Policija), ki planince opozarjajo na sneg in na obvezno alpinistično opremo (dereze, cepin) v visokogorju. Letak je v treh jezikih (SLO, NEM, ANG).

Slika: PU Kranj

Po dvakrat kolesarji in pešci, enkrat motorist

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali pet nesreč ranljivejših udeležencev. Po dvakrat so bili v nesrečah udeleženi kolesarji in pešci, enkrat pa motorist.

  • V Tržiču je voznik spregledal peško in je vanjo trčil med premikom.
  • V Škofji Loki pa je bila peška spregledana na prehodu za pešce.
  • V Žirovnici sta trčila dva mlajša kolesarja – oba sta uporabljala čeladi, še eden pa je padel zaradi neprilagojene hitrosti vožnje kolesa. Prijavitelj ga je našel nezavestnega
    in okrvavljenega po glavi. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.
  • Nesreča motorista pa se je zgodila v Gobovcah. Motorist je vozil prehitro.

Udeležence v prometu policisti opozarjajo, naj bolj pazijo in naj se izogibajo dejanjem, ki povzročajo tveganja in nesreče. Med njimi so to neprilagojena hitrost vožnje, prehitevanja, varnostna razdalja, utrujenost, izsiljevanje prednosti, slaba vidnost, alkohol in aktualna vročina, ki je še ena od poletnih nadlog. Priporoča se tudi uživanje več brezalkoholne
tekočine.

Kriminaliteta

Na Partizanski cesti na Bledu storilec poskušal vlomiti v osebni avtomobil, na Skladiščni ulici na Jesenicah je storilec poškodoval stekla na bivalnem kontejnerju, na Cankarjevi ulici v Radovljici pa je bila z barvo-sprejem poškodovana fasada objekta.