Pregled dogajanja za 30.8. – ponovno neupravičeno zbiranje prispevkov, nesreča in vlomi

Pred jutrišnjim prvim šolskim dnevom si še enkrat preberite nekatera opozorila otrokom, staršem in voznikom. Posebno pozornost namenite pogovoru z otroci in s pomočjo slike ponovite, na kaj naj bodo pozorni.

Slika: PU Kranj

S PU Kranj so nam sporočili, da so v zadnjih 24 urah sprejel štiri obvestila o prometnih nesrečah, devet prijav o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in štiri v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom in ponareditev denarja. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti
zasegli dva osebna avtomobila.

Zbiranje prispevkov

Kranjski policisti so včeraj dopoldan po prijavi občana o sumu zbiranja prostovoljnih prispevkov po Kranju izsledili in obravnavali dva državljana Romunije, ki sta dejanje izvrševala brez ustreznega dovoljenja in neupravičeno. Od ljudi sta pobirala podpise in
denarne prispevke, kraje zbiranja pa sta menjala z uporabo osebnega avtomobila. Oba sta bila zaradi kršitve obravnavana v prekrškovnem postopku.

Nesreča motorista

Na Jesenicah je včeraj zvečer voznica z osebnim avtomobilom na križišču odvzela prednost motoristu in povzročila prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Voznico so policisti obravnavali v prekrškovnem postopku.

Kriminaliteta

  • Na Šorlijevi ulici v Kranju je bilo vlomljeno v klet v stanovanjskem bloku in odtujeno kolo. Vlom je bil prijavljen včeraj, izvršen pa med vikendom, ko so kranjski policisti vlome v tri kleti in v tej zvezi tatvino dveh koles obravnavali tudi na Gogalovi ulici. V včerajšnji prijavi je bilo odvzeto kolo znamke Scott, v drugih dveh vlomih pa gorsko kolo znamke Merida TFS 900 črno-rdeče barve in cestno kolo znamke Specialized Comb v kombinaciji rdeče, bele in črne barve.
  • Na Rupi je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo in odtujena zlatnina,
  • v Retečah pa storilec pri vlomu v stanovanjsko hišo ni odtujil ničesar.

Vir: PU Kranj