Pregled dogajanja za 07.09.17

S policijske uprave Kranj poročajo o naslednjih dogodkih, ki so jih v preteklem dnevu obravnavali policisti:

  • V Škofji Loki je včeraj dopoldan je  voznica zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubila nadzor nad osebnim avtomobilom. Po  trčenju v brežino se je z vozilom prevrnila na streho. V nesreči  je med prevračanjem utrpela lažje telesne poškodbe, zaradi povzročitve prometne nesreče pa je obravnavana v prekrškovnem postopku. Voznico je pred hujšimi poškodbami in pred padcem iz vozila obvarovala uporaba varnostnega pasu.

 

  • Včeraj pozno zvečer je Tržičan s še eno osebo pri avtobusni postaji v Kranju z
    ustavljanjem vozil vznemirjal in oviral voznike. Oba sta bila pod vplivom alkohola. S tem vedenjem je kršil javni red in mir. Policisti so moškega na kraju izsledili, ga pridržali in proti njemu vodijo prekrškovni postopek.

 

  • Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prijave o unovčitvi ponarejenega denarja različnih vrednosti. Bankovce so zaradi suma, da so ponarejeni, zasegli. Unovčeni so bili pri plačilu gostinskih ter drugih storitev, zato bodite še posebej pozorni.

Za preverjanje policisti svetujejo  uporabo pripomočkov in naprav za odkrivanje ponaredkov. Če naprave nimate, lahko pristnost eurobankovcev preverite po metodi »OTIP-POGLED-NAGIB«:

  • Pri otipu sta pomembna papir in reliefni tisk;
  • pri pogledu vodni znak, varnostna nit in sestavljena številka;
  • pri nagibu pa hologram in zlatorumen trak.
  • Dodaten zaščitni element so še mikrotisk ter ultravijolične in infrardeče lastnosti.
  • Razmere v gorah so že bolj zahtevne kot pred kratkim, ko je bilo povečini suho in toplo vreme. Oprema naj bo primerna vremenu in razmeram, zdravju in psihofizični sposobnosti posameznika pa naj bo prilagojena  tudi tura. Planinci naj ne zahajajo s poti, zelo naj pazijo pri prečenju nevarnih in izpostavljenih predelov in naj hodijo ustrezno opremljeni ter pripravljeni.

Podatke o planinskih postojankah in o razmerah lahko planinci in pohodniki preverite tudi na: https://www.pzs.si/koce.php

Vir: PU Kranj