Pregled dogajanja: Vzvratno po avtocesti po torbico

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 9 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 4 kršitve predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju;
  • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina.

V Radovni bo danes ponovno opravljen pregled območja za pogrešano osebo Boris Kunilo z območja Ljubljane. Pogrešan je od sobote, 4.maja.

Previdno v gorah in na cestah

Upoštevajte tveganja, ki lahko ogrozijo vas in druge in naredite vse kar lahko, da do ogrožanja ne bi prišlo. V gorah to pomeni upoštevanje gorniških pravil, na cestah
pa predpisov o prometu.

Cesta proti Ljubelju

Pojavljajo se informacije, da naj bi bila cesta proti Ljubelju danes, 10.5., že odprta. Podatek ni točen. Po podatkih, ki smo jih na PU Kranj danes pridobili od Direkcije RS za infrastrukturo, bo cesta danes še zaprta, polovično odprtje ceste na Ljubelj pa je predvideno v prihodnjih dneh.

Vzvratna vožnja

Gorenjski prometni policisti so včeraj popoldan na podlagi prijave obravnavali vzvratno vožnjo po avtocesti proti Ljubljani. Zgodba se je začela na avtocestnem počivališču Hrušica, kjer je potnica pri vstopanju v vozilo priprla torbico, ki je tako ostala zunaj vozila, med vožnjo pa je odpadla na cesto. To je ugotovila pri Torovem, kjer se je voznik pomaknil
na odstavni pas in se vzvratno odpeljal nazaj v smeri Vokla. Voznika so policisti kaznovali z globo. Gre za tujega državljana.

Osnove:

  • Na vozišču avtoceste in hitre ceste je prepovedano obračanje, vzvratna vožnja, ustavitev ali parkiranje.
  • Na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer, ni dovoljeno voziti po smernem vozišču, namenjenemu vožnji v nasprotni smeri.
  • Na odstavnem pasu ali odstavni niši je prepovedana vožnja, parkiranje ali ustavitev, razen ustavitev v sili in ustavitev zaradi nudenja potrebne pomoči.