Pregled dogajanja: Vlom in tatvina

vir:gelbeseiten.de

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel pet obvestil o prometnih nesrečah, pet prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter dve v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.

V enem primeru so policisti na javnem kraju zasegli manjšo količino prepovedano droge
konoplja in proti osebi vodijo postopek.

Vlom in tatvina

Policisti so včeraj obravnavali dva primera kaznivih dejanj, ki bi se ju dalo preprečiti.

  • Opoldan je bila občanki v prodajalni v Radovljici iz nakupovalnega vozička odtujena torbica s stvarmi. Lastnica je ostala brez stvari v vrednosti nekaj sto evrov.
  • V Zaki na Bledu pa je neznani storilec včeraj med 20. in 20.40 uro z razbitjem stekla
    vlomil v kombi in odtujil fotografsko opremo. Pri vlomu je prišlo do oškodovanja v vrednosti nekaj tisoč evrov.

Opozorilo za motoriste

Jesenske razmere za motoriste prinašajo vrsto nevarnosti. Ceste so mrzle, spolzke, več je padavin, še posebej zahrbtno je tudi odpadlo listje, pnevmatika ne nudi več optimalnega oprijema itd. Zato, če se že odločite za vožnjo, vozite zelo previdno. To je namreč že čas, ko je sicer bolj varno presedlati na vozilo s štirimi kolesi, motorju pa nameniti počitek.

Opozorilo za vse, ki se odpravljate v gore

Razmere v gorah so že bolj zahtevne, poti so večinoma mokre in spolzke, ponekod je tudi odpadlo listje, kar v kombinaciji z utrujenostjo, nepozornostjo, neprevidnosti in slabo opremo vse zvišuje tveganje za zdrse in padce. Tudi svetli del dneva je že precej krajši.

Obisk gora naj ne bo preizkušnja meja svojih zmožnosti, ker je to okolje, kjer štejejo malenkosti. In ravno te malenkosti se v gorah lahko kadarkoli in hitro sprevržejo v tragedijo. Zato pazite kam, kako, kdaj in v kakšnih okoliščinah se odpravljate. Preverite tudi odprtje planinskih postojank
(PZS): https://www.pzs.si/koce.php