Pregled dogajanja: V nesreči sta se hudo poškodovala motorista. Nesreče na območju delovnih zapor.

vir: merkur.de (slika je simbolna)

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

 • 13 obvestil o prometnih nesrečah, od tega 2 prijavi nesreč s telesnimi poškodbami;
 • 4 kršitve predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju;
 • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina.

Ostali dogodki

 • Obravnavana dva dogodka v gorah – zdrs planinca pri hoji s Planine pri Jezeru in poškodba glave ter reševanje zaradi zdravstvenih težav planinca na Kredarici.
 • Včeraj je bil krajši čas v popoldanski prometni konici odprt rondo Primskovo tudi v smeri Škofja Loke. Voznike policisti pozivajo, naj sledijo poteku ceste in naj ne menjajo prometnih pasov, ko so že enkrat v krožišču.

 • Gorenjski prometni policisti so na cesti Senično – Golnik včeraj merili hitrost vožnje vozil. Na omejitvi 50 km/h je bila najvišja hitrost 78 km/h, hitrost pa je prekoračilo 22 voznikov. Povprečna prekoračitev hitrosti je znašala 64 km/h. Izmerjena je bila hitrost okoli 300 vozil. Z meritvami na šolskih poteh bodo policisti še nadaljevali.

Privedba zaradi ponavljajočih tatvin

Jeseniški kriminalisti so s kazensko ovadbo na pristojno sodišče privedli domačina, ki je osumljen več tatvin. V zadnjih dveh tednih gre za tatvini denarja z blagajne gostinskega obrata in skladišča trgovine, v celotnem letošnjem letu pa še za osem drugih tatvin po trgovinah, gostinskih obratih in drugih objektih. Zoper osumljenca je bil odrejen pripor.

Nesreči s poškodbami

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami.

 • V Podbrezjah sta sredi popoldneva trčila voznik osebnega avtomobila in motorist, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo.
 • V Radovljici pa je včeraj zvečer motorist s potnikom med prehitevanjem trčil v osebni avtomobil, ki je pripeljal nasproti.

Motorist s prve prometne nesreče in potnik na motornem kolesu z druge prometne nesreče sta po podatkih policije utrpela hude telesne poškodbe.

Dogodki na avtocesti

Gorenjski prometni policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče, ki so se zgodile na območju delovne zapore na gorenjski avtocesti.

 • Zjutraj so na uvozu Kranj zahod proti Ljubljani obravnavali naletno trčenje dveh vozil, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje.
 • Sredi dopoldneva je na viaduktu Tržiška Bistrica voznik na prometnem pasu v smeri Karavank, ki poteka po nasprotnem smernem vozišču, predrl pnevmatiki na vozilu.
 • Popoldan pa sta na delovni zapori tik za Kranj zahodom trčili še dve vozili. Voznica se je na priključku Kranj zahod v smeri Ljubljane vključila v promet in se že peljala po avtocesti, ko voznik od zadaj trčil vanjo in se prevrnil na streho. V nesreči je nastala samo materialna škoda.

Ob vsakem trčenju je na avtocesti nastal daljši zastoj.

V tem tednu so policisti na prometnem pasu v smeri Karavank, ki poteka po nasprotnem smernem vozišču, obravnavali že dva primera predrtih pnevmatik in obakrat je trajalo približno eno uro, da je promet ponovno stekel.

Prav tako prihaja do prometnih nesreč na priključkih na avtocesto. Policisti opozarjajo,
da je na priključkih v obeh smereh vožnje na območju delovišča omejitev hitrosti zmanjšana na 60 km/h in da je treba voziti previdno. Voznike, ki se na teh delih (priključkih) vključujejo na avtocesto pa opozarjajo, da so v smeri Jesenic pospeševalni pasovi krajši, v smeri Ljubljani jih pa ni in se morajo, preden zapeljejo na avtocesto, ustaviti na znaku STOP in talni označbi.

Video poteka ceste v delovni zapori

Poskus drzne tatvine

Jeseniški policisti so včeraj dopoldan obravnavali poskus drzne tatvine na Ukovi. Do starejše občanke so se pripeljali štirje moški, jo zamotili s pogovorom o telekomunikacijah in zvabili s hiše. Medtem so pregledali notranjost in s kraja pobegnili. Odtujili niso
ničesar. Gre za klasičen primer (tokrat poskusa) drzne tatvine, ko se storilci izdajajo za serviserje, delavce telekomunikacijskih ali drugih podjetij in v pogovorih preusmerjajo pozornost starejših krajanov. Ko jih zvabijo stran od hiše, nekdo od njih potem pregleda hišo in išče predvsem zlatnino ter denar.  Običajno je storilcev več. Najmanj eden se pogovarja z oškodovancem, drugi pa hišo pregledajo in iščejo vredne stvari.

Pazite in poskrbite za svoje premoženje, vsak sum pa čim prej prijavite na interventno številko 113.