Pregled dogajanja: V nesreči poškodovan pešec, nalet vozil na križišču, stresanje ledu s tovornega vozila

Nesreča, v kateri je bil poškodovan pešec

S PU Kranj so sporočili, da so včeraj zvečer v Kranju obravnavali prometno nesrečo, v kateri je pešec utrpel telesne poškodbe. V nesreči sta bila udeležena pešec in voznica osebnega avtomobila, okoliščine pa kažejo, da se je nesreča zgodila na zaznamovanem prehodu za pešce, ko je pešec prečkal cesto. Policisti o nesreči še vodijo postopek.

“Vozniki se prehodom za pešce približujte z zmanjšano hitrostjo. Tudi na ostalih območjih, kjer se običajno gibajo pešci, vozite zelo previdno, predvsem to velja v mraku in pri slabši vidljivosti, ko so pešci slabše vidni in se jih lahko hitreje spregleda. Voziti morate s takšno hitrostjo, da lahko varno ustavite pred prehodom za pešce in se tudi ustavite, če vidite, da je pešec že na prehodu za pešce oziroma če čaka, da bo prečkal cesto.” ponovno apelira na voznike mag. Bojan Kos.

Na spolzki cesti sta varnostna razdalja in prilagojena hitrost ključna dejavnika

V Kranju obravnavali so včeraj obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je povzročil nesrečo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Do nesreče je prišlo na križišču, kjer je povzročil naletno trčenje z dvema drugima udeležencema v avtomobilih. V nesreči je nastala materialna škoda na vozilih in lahke telesne poškodbe pri udeležencih. Povzročitelja nesreče policisti obravnavajo v prekrškovnem postopku.

V aktualnih razmerah, ko je cesta spolzka, je še posebej pomembno, da imate pri vožnji ustrezno varnostno razdaljo in prilagojeno hitrost vožnje. L ob upoštevanju obeh boste lahko obvladali vozilo v kritičnih situacijah in se boste imeli možnost ustaviti pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakujete. Vozniki naj upoštevajte še, da je na mokri cesti pot, ki jo potrebujete za zaviranje in da se ustavite, precej večja kot v normalnih razmerah. Že pri razmeroma nizki hitrosti (50km/h) v primerjavi z ustavljanjem na suhi podlagi to pomeni okoli 10 metrov daljšo pot ustavljanja.

 

Voznik ni zaznal ustavljenega vozila pred seboj. Razlog: Alkohol!

Pri Golniku so tržiški policisti včeraj obravnavali prometno nesrečo, ki jo je zaradi
vožnje na prekratki varnostni razdalji in vpliva alkohola (0,57 mg/l) povzročil voznik osebnega avtomobila. Povzročitelj je v vozilo udeleženca trčil na križišču.

Stresanje ledu povzročilo poškodbo na vozilu

Kranjski policisti so včeraj dopoldan obravnavali prijavo udeleženca, v kateri je navedel, da da se je s tovornega vozila, ki mu je v ovinku v Žabnici pripeljal nasproti, raztresal led, ki je poškodoval njegovo vozilo.

Zaklepajte stanovanja

V Ročevnici je včeraj zvečer prišlo do tatvine predmetov iz odklenjene stanovanjske hiše. Lastniki, bodite dosledni pri varovanju svoje lastnine in  zaklepajte vrata stanovanj in hiš tudi, ko ste doma.