Pregled dogajanja: Ukradena denarnica iz jakne v čakalnici; zaradi izsiljevanja so priprli dve osebi

Nesreče z materialno škodo, dve trčenji v divjad

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel sedem obvestil o prometnih nesrečah s pretežno manjšo materialno škodo, policisti pa so včeraj obravnavali tudi dve trčenji v divjad. V obeh primerih,  na Brniku in na Bregu ob Savi, sta se nesreči zgodili zjutraj,  na mestih, kjer divjad običajno prečka cesto oziroma se zadržuje. Zato policisti opozarjajo voznike, naj bodo na mestih, kjer opažajo divjad oziroma kjer jih na to opozarja prometna signalizacija, vozijo previdno in naj opazujejo okolico, saj drugače divjadi ne bomo mogli zaznati in preprečiti trčenj.

Ukradena denarnica iz jakne v čakalnici

Včeraj dopoldan pa so policisti obravnavali prijavo občana, da mu je neznani storilec iz jakne v čakalnici ustanove, kjer je imel opravek, odtujil denarnico z vsebino. Po dejanju je storilec na bankomatu poskušal uporabiti tudi občanovo bančno kartico, vendar do denarja ni prišel, ker ni imel podatka o PIN številki. V času tatvine je bila jakna brez nadzora, tatvina pa izvrešena v času, ko oškodovanca ni bilo zraven.

Da bi se izognili podobnim primerom, vam policisti svetujejo, da imejte vredne stvari ves čas ob sebi in pod svojim nadzorom, pazite predvsem na telefone, denarnice, denar, torbice in podobne stvari, kar je največkrat odtujeno. V denarnicah ali zraven bančnih kartic ne hranite  PIN številk, ker boste ob izgubi kartice ali denarnice še dodatno oškodovani.

 

Zaradi izsiljevanja so priprli dva Gorenjca

Gorenjski kriminalisti so zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja izsiljevanja kazensko ovadili dva Gorenjca. Od meseca maja naprej naj bi z resnimi grožnjami izsiljevala dva oškodovanca, da bi v škodo svojega premoženja, enemu od osumljencev prepisala lastništvo več svojih parcel oziroma da bi mu na parcelah dala služnostno pravico.

“Grožnje izsiljevalcev so bile resne in intenzivne. Usmerjene so bile proti osebni varnosti in življenju oškodovancev ter v uničenje ali poškodovanje njunega premoženja. Od tega tedna sta oba osumljenca v priporu.” so sporočili s PU Kranj.

V vednost: 

  • Kdor zato, da bi sebi ali komu drugemu pridobil protipravno premoženjsko korist, s silo ali resno grožnjo koga prisili, da kaj stori ali opusti v škodo svojega ali tujega premoženja, se kaznuje z zaporom do petih let.
  • Če to dejanje storita dve ali več oseb, ali če je storjeno z uporabo orožja ali nevarnega orodja ali na posebej surov in poniževalen način, se storilec kaznuje z zaporom od enega do osmih let.