Pregled dogajanja: Trčila vlak in tovorno vozilo; nesreče zaradi vpliva alkohola, vlomi

slika pixabay

S PU Kranj so sporočili, da so v zadnjih 24 urah sprejeli obvestila o desetih nesrečah, za danes pa so izdali opozorilo:

Ceste se spolzke, zato prilagodite hitrost razmeram in situaciji ter dosledno spoštuje omejitve. Povečajte varnostno razdaljo, izogibajte se prehitevanjem in vozite še posebej previdno, da zmanjšate možnost trka s pešci in drugimi udeleženci. Pred odhodom na pot preverite aktualne razmere na cestah in spremljajte prometne informacije. Bodite previdni in strpni!” opozarja mag. Bojan Kos.

Včeraj okoli 13. ure sta v Virmašah trčila potniški vlak in tovorno vozilo. Do nesreče je prišlo na prehodu ceste čez železniško progo, ki je označen s prometnim znakom za nevarnost – Andrejevim križem. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, ki se ni ustavil pred prehodom in je čez progo peljal v trenutku, ko se mu je z zmanjšano hitrostjo približeval vlak. V nesreči se po podatkih policije ni nihče telesno poškodoval. Proti vozniku policisti zaradi povzročitve nesreče vodijo prekrškovni postopek.

V treh nesrečah od desetih sta bila dva voznika pod vplivom alkohola, še eden pa je preizkus odklonil.

  • V eni nesreči je voznik včeraj pozno popoldan med zavijanjem na križišču na Jesenicah oplazil drugo vozilo. V postopku pred policisti je preizkus alkoholiziranosti odklonil;
  • na območju Škofje Loke je voznik zaradi neprilagojene hitrosti, vpliva alkohola (0,82 mg/l) in brez veljavnega vozniškega dovoljenja trčil v parkirano vozilo in povzročil prometno nesrečo z materialno škodo;
  • danes ponoči pa je še en voznik, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,82 mg/l, nesrečo pri Mojstrani povzročil s trčenjem v robnik ob cesti.

Ne vozite, če ste pili alkohol, na cesto in za volan pa se v izogib tveganjem odpravite samo trezni ter z ničelno stopnjo alkohola.

Včeraj zvečer so v Podlubniku škofjeloški policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo peško in voznika osebnega avtomobila. Okoliščine kažejo, da je za nesrečo odgovoren voznik osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčil v peško. Peška se je v nesreči telesno poškodovala, policisti pa proti vozniku še vodijo postopek.

V zadnjih nekaj dneh je bilo že več nesreč z udeležbo pešcev, ki so se zgodile na prehodih za pešce, zato si še enkrat preberite napotke in opozorila, ki so ji v preteklih dneh izdali policisti.

Kranjski policisti so včeraj v Naklem obravnavali prijavo o poskusu drzne tatvine iz stanovanjske hiše. Dejanja je osumljena neznana ženska, ki je okoli 13. ure vstopila v odklenjeno hišo, jo začela pregledovati. Ko jo je v objektu zalotila lastnica je s kraja pobegnila. Po prvih podatkih ni odtujila ničesar. Osumljenka je visoka okoli 180 cm, imela je temne spete lase, stara pa je okoli 50 let.

Zaklepajte vrata tudi če ste doma in s tem zmanjšajte možnost tovrstnih tatvin, v katerih storilci neovirano vstopajo v bivališča in si prilaščajo predvsem zlatnino in denar.

Vlomi in tatvina preteklega dne:

  • včeraj dopoldan je bilo v Zgornjih Gorjah vlomljeno v stanovanjsko hišo iz katere je bilo odtujene nekaj gotovine,
  • preko dneva je bilo vlomljeno še v hišo v Podnartu, odtujena je bila zlatnina,
  • zvečer so policisti obravnavali še prijavo o tatvini goriva na bencinskem servisu na območju Radovljice in v tej zvezi že obravnavajo eno osebo, ki je osumljena tega kaznivega dejanja.

Na Olševku so policisti včeraj pozno zvečer obravnavali požar na pomožnem objektu. Pogorela je lesena lopa, v dogodku je po prvih podatkih nastala manjša materialna škoda, okoliščine pa ne kažejo na tujo krivdo.

Zaradi vremenskih razmer obstaja veliko tveganje pri gibanju v gorah in zato zadrževanje ter odhod v gore v teh razmerah policisti odsvetujejo.