Pregled dogajanja: Trčenje motorista in avtomobila. Odkrili avto, ukraden v Italiji.

vir:policija.si

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 5 obvestil o prometnih nesrečah;
  • po 1 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli tri vozila, v enem primeru voznici v kombinaciji z visoko stopnjo alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pri njej pokazal rezultat 1,15 mg/l alkohola.

Prometne nesreče

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. V nesreči je bil udeležen motorist, ki mu je voznik osebnega avtomobila na Grencu odvzel prednost in z njim trčil. Motorist je utrpel zlom roke in poškodbo hrbtenice.

Trend prometnih nesreč z udeležbo ranljivejših udeležencev je trenutno v porastu, saj so policisti v zadnjem tednu (šteto od 8. julija)  obravnavali kar 12 od skupno 14-tih nesreč s telesnimi poškodbami, v katerih so bili udeleženi kolesarji, motoristi in uporabniki s skiroji.

Policisti so v tem obdobju iz prometa izločili tudi kolesarja z 1,48 mg/l alkohola in mopedista z 1,15 mg/l alkohola.

“V izogib nadaljevanju takega trenda policisti opozarjajo na večjo previdnost in na upoštevanje prometnih pravil. Do sedaj so v teh nesrečah nastale »samo« telesne poškodbe, vendar ni izključeno, da bo sezona pri takem tempu nesreč teh udeležencev lahko še bolj težavna. Zato pazite, za vašo varnost gre.” še dodaja mag. Bojan Kos.

Vlomi

Na Cesti Rudija Šelige v Kranju je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik in odtujeno orodje, na Cesti na Belo na Kokrici je bil izvršen vlom v stanovanjsko hišo, v Nomenju pa v parkirano vozilo. Odtujen je bil denar, ki je še vedno pogosto puščen v vozilih. Zato velja ponoven poziv lastnikom, naj v vozilih nikjer ne puščajo denarja in vrednih stvari, še posebej pa naj ravnajo samozaščitno na parkiriščih zunaj naselij in na manj obljudenih krajih. Ker so tarče večkrat tudi turisti, se naproša tudi sobodajalce in agencije, ki vodijo oziroma urejajo aktivnosti za turiste, da jih na to opozorijo.

Odkrito ukradeno vozilo

Brniški policisti so včeraj pri rednem delu zasegli osebni avtomobil BMW X5, ki je bil sredi letošnjega leta odtujen v Italiji. Vozilo bo vrnjeno lastniku.