Pregled dogajanja: Pri osumljencu našli konopljo, sadike in smolo. Padec motorista.

vir: move36.de

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 12 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 5 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijava sumov kaznivih dejanj vlom in poškodovanje tuje stvari.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali poškodbo osebe med varjenjem in hujše telesne poškodbe. Moški je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Jeseniški policisti so včeraj obravnavali lažno prijavo kršitve javnega reda, v kateri je ženska naznanila grožnje. Ker kršitev ni bila storjena, so jo policisti obravnavali zaradi lažne naznanitve prekrška in proti njej vodijo prekrškovni postopek.

Kazenska ovadba zaradi droge

Kranjski policisti so v ponedeljek na javnem kraju obravnavali Gorenjca, ki je imel pri sebi okoli 200 g prepovedane droge konoplja. Zaradi suma kaznivega dejanja so ga pridržali, v preiskavi pa so pri njem poleg te droge našli in zasegli še sadike konoplje ter konopljino smolo.

Obravnavajo ga zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa z mamili po kazenskem zakoniku. Za dejanje bo kazensko ovaden. Pred tem še ni bil obravnavan zaradi kaznivih dejanj.

Pod vplivom droge

Gorenjski prometni policisti so danes še pred sedmo uro zjutraj iz prometa v Kranju izločili voznika, ki je bil pozitiven na hitri test za prepovedane droge. Test je pokazal na prisotnost konoplje.

Prometni policisti so do danes obravnavali 90 primerov voznikov, ki so bili pozitivni na hitri test za prepovedane droge, ena voznica pa je test odklonila. Vožnja pod vplivom prepovedanih drog ali odklon testa oziroma strokovnega pregleda se kaznuje z globo 1.200 eurov in sankcijo 18 kazenskih točk, ki pomeni tudi prenehanje veljavnosti VD.

Varna vožnja od voznika zahteva maksimum zbranosti in previdnosti. Droga vse to jemlje in močno zmanjšuje, ker ima psihoaktivne učinke. Manjša voznikovo pozornost, sposobnosti mišljenja, koordinacijo in reakcijski čas. Povečana je tudi njegova pripravljenost na tveganje in agresijo do okolice ter soudeležencev v prometu. Zato je taka vožnja prepovedana.

Prometne nesreče

Minuli dan so gorenjski policisti obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami.

  • V Železnikih je voznik trčil v avtomobil pred sabo, ki je bil ustavljen pred prehodom za pešce zaradi prečkanja ceste pešca.
  • V Tržiču je voznica prometno nesrečo povzročila zaradi nepravilne strani vožnje.
  • V Kokri pa je padel motorist. Okoliščine kažejo, da je vozil z neprilagojeno hitrostjo. S kraja nesreče je bil odpeljan s helikopterjem.

Vlom

V Zelencih v Podkorenu je bilo včeraj med 14. in 14.30 uro vlomljeno v dve vozili. Obakrat je bilo na avtomobilih razbito steklo. Iz enega je odtujil nahrbtnik s fotografsko opremo in denarnico, iz drugega pa torbico z dokumenti.

V Virmašah so bili iz zabojnika odtujeni dražji zvočniki ter glasbeni ojačevalec.