Pregled dogajanja: Ponovno nesreče z udeležbo kolesarjev

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 5 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 4 kršitve predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijava suma kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari – na Cesti 1. maja na Jesenicah je neznani storilec včeraj ponoči z ostrim predmetom poškodoval vozilo (pnevmatike in pločevino).

Ostali dogodki

  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli dve vozili.
  • Gorenjski prometni policisti so iz prometa izločili dva voznika, ki sta bila pozitivna na hitri test za prepovedane droge. Test je pokazal na prisotnost konoplje. Proti obema poteka prekrškovni postopek.
  • V Podhomu so policisti včeraj opravili ogled kraja požara na lopi. Okoliščine kažejo na udar strele.

Promet

Včeraj sta se na gorenjski cestah zgodili dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ponovno gre za udeležbo kolesarja in motorista. Kolesar je padel pri vožnji iz Jereke proti Koprivniku, motorist pa v Železnikih. V nepreglednem dvojnem ovinku je z bokom motorja trčil ob zid ob vozišču in padel.

Minulih vikend so bili kolesarji in motoristi tako udeleženi v šestih od sedmih prometnih nesreč s telesnimi poškodbami. Poleg Jereke in Železnikov še na Grencu, kjer je voznica z osebnim avtomobilom na križišču odvzela prednost kolesarju. V Podbrezjah in Velesovem sta bila v nesrečah udeležena motorista, v Kranjski Gori pa kolesarka, s katero je trčil drug kolesar. V nesreči v Velesovem je motorist utrpel hujše poškodbe, v ostalih nesrečah
pa so bili udeleženci lažje poškodovani.

Ceste so še vedno mokre in spolzke, močno deževje preko vikenda pa je na cesto ponekod lahko naneslo tudi pesek in drugo nesnago, zato bodite vozniki izredno previdni.