Pregled dogajanja: Policisti oživljali

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 7 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 2 kršitvi predpisov o varstvu javnega reda in miru v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Oživljanje

Voznik je včeraj popoldan med vožnjo iz Bleda proti Lescam pri krožišču za Golf zapeljal s ceste in trčil v drevo. Posredovali so radovljiški in blejski policisti, na kraju pa so se že ustavili tudi naključni mimoidoči.

Radovljiški policist, ki je tudi prvi posredovalec, je takoj ocenil stanje voznika in zaznal, da ne diha. Zato so ga mimoidočimi spravili iz vozila in začeli s temeljnimi postopki oživljanja. Drugi del policijske patrulje je medtem pripravil opremo za oživljanje, ki je bila v policijskem vozilu. Uporabljena sta bila avtomatski defibrator in obrazna masko za predihavanje. Med nudenjem prve pomoči se je na kraju ustavila tudi zdravnica iz jeseniške bolnišnice, ki je do prihoda reševalcev prevzela izvajanje masaže srca, radovljiški policist pa je nadaljeval s predihavanjem. Timsko delo naključnih mimoidočih, blejskih in radovljiških policistov ter zdravnice do prihoda reševalcev, je bilo uspešno. Voznik je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Okoliščine kažejo, da je voznik s ceste zapeljal zaradi zdravstvenih težav in je bil to tudi razlog za oživljanje.

Kriminaliteta

V Šenčurju je bil včeraj ponoči odtujen osebni avtomobil Škoda Octavia, karavan izvedbe. Vozilo je bele barve, z nameščenimi zeleno-modrimi nalepkami Chameleon.

Na Lužah je bilo danes ponoči iz treh tovornih vozil odtujeno gorivo.

Včeraj med 18. in 19.30 uro pa je bilo v Begunjah na Gorenjskem vlomljeno v osebni avtomobil in odtujena denarnica.

Storilec je z odtujenimi karticami poskusil opraviti tudi dvig denarja na bankomatu. Ker ni imel PIN številk dviga ni mogel opraviti.