Pregled dogajanja: Padec kolesarja in motorista. Pretep na avtobusni postaji.

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 11 obvestil o prometnih nesrečah – v dveh primerih gre nesreče s telesnimi poškodbami;
  • 8 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju;
  • s področja kriminalitete pa prijava suma kaznivega dejanja ponareditev denarja – unovčen je bil ponarejen bankovec za 50 eurov.

Policisti pozivajo k previdnosti v gorah. Skale so danes mokre, težavna je lahko tudi hoja
preko korenin. Obstaja možnost, da bo zaradi mokrote spolzko tudi še jutri. Pred odhodom preverite vreme, spletne kamere, načrtujte in prilagodite turo, hodite vsaj v dvoje, bodite opremljeni in previdni. V vozilih na izhodiščih za gore ne puščajte vrednih stvari.

Pozivajo k previdnosti na cestah. Ta teden je aktualna akcija Hitrost, zato vozite po omejitvah.

Bitnje, glavna cesta

Ta vikend je predvidena delna in popolna zapora ceste na območju krožišča v Bitnjah na glavni cesti Kranj – Škofja Loka.

Delna zapora se bo izvajala dne 17.8.2019 (sobota) od 7:00 do 17:00 zaradi predpriprav zaključnega sloja asfalta, popolna zapora pa dne 18.8.2019 (nedelja) od 6:00 do 18:00 ure zaradi asfaltiranja. Obvoz bo urejen po vzporednih cestah.

Pri delni zapori bo promet še mogoč, pri popolni zapori pa v nedeljo preko celega dneva ne.

Promet

Včeraj so policisti na Gorenjskem obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami.

  • Med vožnjo kolesa po nepravilni strani kolesarske steze je v Škofji Loki padel kolesar. Obstaja verjetnost, da je k padcu pri kolesarju v določeni meri pripomogel tudi alkohol. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 0,26 mg/l oziroma okoli pol promila alkohola, ko nastopijo že resnejši znaki vpliva na voznika in nezanesljiva vožnja.
  • V Radovljici pa je zaradi neprilagojene hitrosti padel mopedist.

Oba udeleženca sta se lahko telesno poškodovala.

Javni red

Kranjski policisti so včeraj sredi popoldneva na avtobusni postaji obravnavali pretep med petimi osebami. V ravnanju treh so izpolnjeni elementi prekrška zoper javni red in mir. Proti njim zato zaradi kršitve poteka prekrškovni postopek. Enemu od kršiteljev so policisti
zasegli tudi prepovedano drogo in vodijo postopek.

Zaseg vozila

Jeseniški policisti so včeraj dopoldan zasegli osebni avtomobil, ki je bil lastniku odvzet v Nemčiji. Vozilo so policisti že vrnili lastniku.