Pregled dogajanja: Oviran promet zaradi gostega dima. Na razgledni ploščadi našli čevlje in očala.

Slika: PU Kranj

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 8 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo, od tega za eno zaradi alkohola;
  • po dve kršitvi predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju in v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa naznanilo suma kaznivega dejanja grožnje.

Za dejanje obravnavajo Kranjčana, ki je bil v hitri intervenciji po prijavi dobljen z vnetljivo snovjo. Osumljenec je bil po postopku predan zdravniški službi v nadaljnjo obravnavo.

Včeraj so blejski policisti s pristojnimi drugimi službami in društvi v Radovni nadaljevali iskanje pogrešanega Kunilo Borisa z območja Ljubljane. Pogrešani ni bil najden. https://www.facebook.com/policijaKR/videos/415964949235571/

Policisti so v dveh primerih zasegli manjšo količino prepovedane droge.

Aktualna je akcija za večjo varnost kolesarjev. Ne uporabljajte telefonov med vožnjo/kolesarjenjem, uporabljajte čelado, bodite vidni, kolesarite varno, ostali vozniki pa jih ne spreglejte.

Ponoči oviran promet na avtocesti

Danes ponoči med 3.30 in 5.30 uro je bil zaradi gostega dima v Podbrezjah močno oviran promet. Kombinacija vremena in kurjenja zaradi zaščite drevja pred pozebo v bližini avtoceste, je povzročila skoraj ničelno vidljivost na cesti. Za preprečitev nesreče je
bila potrebna velika aktivnost policistov, upravljavca ceste in zmanjšanje hitrosti na vsega 60 km/h. Nastal je okoli 50 metrski pas zelo gostega dima, ki je ostal pri treh. Vidljivost se je izboljšala ob 4.45, normalna pa je bila šele ob 5.30. Podobno, vendar v bistveno manjšem obsegu se je zgodilo tudi na Dobrem Polju na radovljiškem območju.

Iskalna akcija po najdbi čevljev in očal

Kranjski policisti so včeraj zvečer na podlagi informacije občana in najdenih športnih čevljev ter očal z dioptrijo na razgledni ploščadi na Pungertu v Kranju ter v kanjonu reke Kokre izvedli iskalno akcijo zaradi morebitnega suma ogroženega življenja.

Z gasilci in potapljači so pregledali teren in sotočje do zapornic na Savi. Našli niso nikogar. Danes bodo z aktivnostmi še nadaljevali.

S PU Kranj so posredovali fotografijo »lepo zloženih« najdenih predmetov in prosijo za
informacije, da se ugotovi, komu predmeti pripadajo in ali je dejansko potrebna pomoč. Informacije lahko sporočite na interventno številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Slika: PU Kranj