Pregled dogajanja: Obravnavana dva osumljenca tatvin. Vlomi. Težave v prometu preko vikenda.

vir:gelbeseiten.de

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 3 obvestila o prometnih nesrečah;
  • po 2 kršitvi predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa naznanila sumov premoženjskih kaznivih dejanj tatvina, vlom, in poškodovanje tuje stvari.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli dve vozili, enega voznika pa so pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola (1,12 mg/l).

Na Golniku je bil obravnavan dimniški požar zaradi vnetja saj v dimniku. Kurilna sezona glede na aktualne temperature očitno še ni končana. Lastniki poskrbite za ustrezno vzdrževanje kurilnih naprav in njihovih delov.

Prejšnji teden so kranjski in škofjeloški policisti obravnavali dva osumljenca za premoženjska kazniva dejanja. Oba sta bila pridržana zaradi zbiranja obvestil. Enemu je bil po privedbi v preiskovalnemu sodniku sodišča odrejen pripor.

Cesta na Ljubelj ostaja zaprta do nadaljnjega.

Obravnavana osumljenca

Prejšnji četrtek so kranjski in škofjeloški policisti obravnavali dve premoženjski kaznivi dejanji in dva osumljenca.

Eden je v četrtek ponoči v Škofji Loki vlomil v gostinski obrat in iz njega odtujil denar ter orodje. Izsleden je bil popoldan. V postopku zbiranja obvestil je bilo ugotovljeno tudi, da je isti moški utemeljeno osumljen tudi tatvine denarja in predmetov iz stanovanja sredi marca letos. Stanovanje je bilo odklenjeno.

V drugem primeru, ki so ga obravnavali kranjski kriminalisti, pa je drug osumljenec tatvino predmetov izvršil iz odklenjene pisarne organizacije. Odtujil je denarnico, v kateri je bila tudi PIN številka bančne kartice, ki jo je uporabil na bankomatu in z njo opravil več dvigov denarja v vrednosti 600 eurov. Na enak način je tatvine izvršil še v dveh drugih primerih
aprila letos. Kriminalisti so tudi tega osumljenca izsledili in ga s kazensko ovadbo za vsa preiskana kazniva dejanja privedli k preiskovalnemu sodniku sodišča, ki je zanj odredil pripor.

Tatvine denarja iz stanovanja in poslovnih prostorov bi lastniki lahko preprečili z izvajanjem osnovnih samozaščitnih ukrepov. V primeru stanovanja je to zaklepanje vrat tudi, ko so lastniki doma, v primeru pisarne pa vsaj s pospravljanjem osebnih vrednih stvari na mesta, ki niso dosegljiva storilcem – npr. v omare s ključavnico, ko delavca ni v pisarni, ter z nadzorom vstopov.

Ostala kriminaliteta

V Spodnjih Gorjah so policisti včeraj zvečer pri redni kontroli prometa obravnavali dva moška, ki sta v vozilu prevažala več akumulatorjev in odpadne kovine. Za predmete nista znala pojasniti izvora, zato so jih policisti zasegli in vodijo postopek.

Na Sv. Ožboltu na škofjeloškem območju je bil prijavljen vlom v počitniški objekt. Zbiranje obvestil še poteka.

Na Cesti Cirila Tavčarja na Jesenicah pa so policisti obravnavali poškodovanje vrat na objektu z ognjem. Dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Promet včeraj, za Ljubelj aktualno do nadaljnjega

Včerajšnje aktivnosti gorenjskih policistov so bile pretežno povezane predvsem z delom po prometu na območjih, kjer je bil promet otežen zaradi zimskih razmer ter plazenja kamenja ali podrtih dreves.

Sneg je povzročal težave na Jezerskem, Pokljuki, Sorici, v Krnici, na Korenskem sedlu na avstrijski strani ter v Ratečah in na Ljubelju.

Zaradi kamenja na cesti je bil promet oviran na cesti Koritno – Lesce in na Jezerskem, med Bohinjsko Bistrico in Jereko pa  je promet obstal zaradi podrtega drevesa čez cesto.

Na cesti proti Ljubelju je večjo oviro povzročil skalni podor zaradi katerega je cesta zaprta do nadaljnjega. Udeležence (voznike, pešce, kolesarje) prosijo, naj pri vožnji upoštevajo obveznosti in omejitve. Prav tako naj na območje plazu ne hodijo radovedneži in planinci.

Cesta je zaprta, ker je to to nujno potrebno zaradi varnosti. Vozniki naj za smer proti Avstriji uporabijo Korensko sedlo, Jezersko ali Karavanke. Te ceste so normalno prevozne.