Pregled dogajanja: Nesreči na škofjeloški obvoznici. Dva primera pijanih voznikov, vlom,…

Vir: policija.si (slika je simbolična)

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • sedem obvestil o prometnih nesrečah,
  • tri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju,
  • s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanjih tatvina in vlom.

Policisti so obravnavali še prijavi dveh požarov, v katerih okoliščine po prvih ugotovitvah ne kažejo na tujo krivdo.

Nesreči na škofjeloški obvoznici

Na škofjeloški obvoznici sta se včeraj popoldne zgodili dve prometni nesreči, ki nista bili povezani in sta se zgodili približno en kilometer narazen.

Prvo nesrečo je zaradi nepravilne strani vožnje in s trčenjem v tovorno vozilo povzročil voznik osebnega avtomobila, drugo pa voznica, ki je zaradi neupoštevanja pravil o prednosti povzročila trčenje s še dvema drugima voziloma.

Udeleženci so telesno poškodovani, življenje nikogar pa po podatkih policije ni ogroženo. Vsi so slovenski državljani.

Proti povzročiteljema bodo uvedeni ustrezni postopki.

Kljukanje po vratih

Kranjski policisti so včeraj zvečer v Naklem obravnavali prijavo o ženski, ki je hodila od hiše do hiše in kljukala po vratih. Domnevno naj bi prodajala nakit. Žensko so policisti izsledili. Do tatvin iz hiš ni prišlo, so pa to okoliščine, ki se pojavljajo pri drznih tatvinah in stanovanjskih objektov.

Podoben primer druge ženske so dan prej obravnavali tudi jeseniški policisti. V Žirovnici je približno 45 let stara ženska, s temnejšo poltjo in v čop spetimi črnimi lasmi, oškodovanki iz hiše odtujila nakit. Storilka se je pred dejanjem pojavila na vratih hiše oškodovanke in ji v prodajo ponujala okraske. Žensko je lastnica odslovila, kasneje pa jo je zalotila v svoji hiši. Storilka ni bila izsledena.

Taka dejanja v določeni meri preprečuje dosledno zaklepanje nepremičnin, ker storilci pri izvrševanju drznih tatvin večinoma izkoriščajo ravno nedoslednost lastnikov pri zaklepanju objektov in zapiranju oken ali vrat. To so stvari, ki vam kot lastniku ne vzamejo nič časa, vam pa prihranijo obilico skrbi in lahko preprečijo oškodovanje.

Tatvina, vlom in požara

Neznani storilec je včeraj med 19. in 20.30 uro iz garderob v radovljiškem športnem parku štirim oškodovancem odtujil mobilne telefone in denarnico.

Na Spodnjem Plavžu na Jesenicah je bilo vlomljeno v poslovni objekt.

V Kraju so policisti včeraj popoldan obravnavali požar na vozilu, zvečer pa je na Bledu zagorelo v industrijskem objektu. V prvem požaru okoliščine kažejo na samovžig, v drugem primeru pa se bo vzrok še ugotavljal v ogledu kraja.

Ponovno alkohol

Policisti so včeraj obravnavali dva primera močno pijanih voznikov.

  • V Lescah so ustavili in obravnavali tujca, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.72 mg/l alkohola.
  • V Kranju pa so obravnavali voznika, prav tako tujca, ki je zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0.93 mg/l) in neprilagojene hitrosti kot samoudeležen povzročil prometno nesrečo z materialno škodo. Oba sta obravnavana v prekrškovnem postopku.