Pregled dogajanja: Nesreče zaradi divjadi in podrtega drevja

Slika je simbolična (Pixabay)
  • Policisti so včeraj zvečer obravnavali prometno nesrečo na Trsteniku, v kateri se je voznik z osebnim avtomobilom prevrnil na streho. Voznik se je umikal divjadi, pri tem pa je zapeljal na brežino ob cesti in se prevrnil. V nesreči se je po podatkih policije lažje poškodovala potnica v osebnem avtomobilu.
  • Jeseniški policisti so včeraj popoldan obravnavali voznika, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji povzročil prometno nesrečo, v kateri je nastala materialna škoda. Poleg tega voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, njegov osebni avtomobil ni bil registriran, prisotna pa je bila še manjša stopnja alkohola – 0,09 mg/l.
    Meja pri vozniku brez veljavnega vozniškega dovoljenja je 0,00 mg/l alkohola. Osebni avtomobil so policisti zasegli, proti vozniku pa se vodi prekrškovni postopek.

Veter je na Gorenjskem povzročil kar nekaj težav, podiral je tudi drevesa, zato je gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel pet obvestil o ovirah na cesti. Podrta drevesa so ovirala promet v Preddvoru in Lahovčah ter na Trebiji in Pokljuki.

  • V Lahovčah se je zaradi podrtega drevesa čez cesto zgodila tudi nesreča. Voznica je z osebnim avtomobilom trčila v drevo, poškodovana ni bila.

Vreme bo tudi danes  še vedno vetrovno, verjetni so tudi močni sunki vetra, zato policisti svetujejo, da ste v prometu previdni in prilagodite hitrosti razmeram na cesti. Vozniki se izogibajo prehitevanju in  vozite na zadostni varnostni razdalji, saj močan veter lahko tudi »prestavi« vozilo. V takih razmerah je zelo tvegana tudi vožnja z enoslednimi vozili.

Vlomi preteklega dne:

  • Na Bukovem vrhu je bilo vlomljeno v osebni avtomobil, ukradli so akumulatorje,
  • na Koprivniku v Bohinju so pri vlomu iz dveh gospodarskih poslopij ukradli več kosilnic, električni kabel in agregat.
  • Danes ponoči okoli 3. ure pa je bilo vlomljeno še v stanovanjsko hišo na Gradnikovi cesti v Radovljici. Storilca je po vlomu med pregledovanjem v objektu zalotil lastnik in ju prepodil, ukradla sta manjši znesek denarja.